To je to što me zanima!

Protivnici, pazite se lijevih ruku Hrvatske! Takav ubojiti tandem imaju još samo Srbi i Mađari

Ako smo već imali nesreću kakvu smo imali sa Sandrom Suknom, ovo se može tumačiti i kao kompenzacija koja će prigušiti potencijalne probleme koji su nadirali na stabilnost hrvatske reprezentacije
Vidi originalni članak

Možemo li već zamišljati? Zašto ne. Joković i Harkov desno, Vukičević, Fatović, Bukić lijevo, na centru Lončar, Vrlić... Pa tko se od takvog napada bude obranio, nema što, pošteno ćemo mu čestitati. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Malo je ljudi koji su za svog života spoznali kakav je osjećaj osvojiti Eurojackpot, a hrvatski vaterpolo osvojio ga je - dvaput! Prvi put prije točno pet godina, onda kada se Xavi Garcia pridružio Barakudama. Zahvalnicu smo ispisali tadašnjem španjolskom izborniku Gabiju Hernandezu, danas treneru Pro Recca, koji s Xavijem - to se i dan-danas čini nemogućim - nije bio u lijepim odnosima. Xavi je potom prešao pod hrvatski stijeg i bio jaka i velika karika zlatnog budimpeštanskog lanca 2017. Mi se i dalje jako dobro sjećamo, Italija je na početku treće četvrtine u četvrtfinalu vodila 6-5, a Xavi izjednačio golom iz - Debrecena! Gol koji nas je katapultirao prema preokretu i drugom svjetskom zlatu.

Dosta povijesti jer novu zahvalnicu za budućnost pišemo - Romanu Šepeljevu, Rusu koji je imao peterac da odvede Rusiju na Olimpijske igre. I, vrlo izvjesno, Konstantina Harkova barem do Tokija ostavi ruskim reprezentativcem. Međutim, Šepeljev je promašio najvažniji udarac u životu, Toni Popadić obranio najvažniji i deset serija kasnije Hrvatska je izborila Olimpijske igre. I dobila Konstantina Harkova. Ponovimo, vijest koju ste prvo mogli saznati na 24sata.

PROMJENA DRŽAVLJANSTVA Ekskluzivno: Hrvatska dobiva strašno pojačanje, za našu će reprezentaciju igrati sjajni Rus!

Možda i dalje to ime i prezime neće zatitrati u uhu onima koji vaterpolska zbivanja prate površnije, ali ako vam napišemo da je to igrač već sada u rangu Jokovića, Mandića, Filipovića, Vamosa, koji su creme de la creme ljevorukih igrača... Onda znate o kakvoj se kvaliteti radi i kakvog će igrača Hrvatska dobiti počevši od Svjetskog prvenstva sljedećeg svibnja u Japanu. Pa, s obzirom da mu je tek 24, vjerujemo još barem sljedećih deset godina.

- Mladost je od njega napravila igrača kakav je danas - poručili su nam iz Hrvatskog vaterpolskog saveza koji je akciju "hrvatski Harkov" inicirao još prije godinu i pol dana.

Ovih je dana ta akcija doživjela vrhunac i na našu radost sretan završetak. I da, u Savezu zu u apsolutnom pravu jer Kosta, kako ga zovu suigrači, u ljeto 2018. prilikom dolaska u Mladost iz Sturma bio je manje-više vaterpolski anonimac. Momak kojemu je 21 godina, koji je tek ušao u rusku reprezentaciju s mrvicama od minuta i koji je samo obećavao. Danas, manje od tri godine kasnije, to je igrač bez kojeg Mladost ne može proći grčki Vouliagmeni, a s kojim bi, uvjereni smo, te Grke pobijedila s barem pet-šest razlike. Eto, toliko Harkov donosi i znači svojoj momčadi. Očekujemo i onoj budućoj.

ISPALI IZ EUROKUPA Drama nad dramama: Mladost je iz Europe izbacio - Hrvat!

Ako smo već imali nesreću kakvu smo imali sa Sandrom Suknom, ovo se može tumačiti i kao kompenzacija koja će prigušiti potencijalne probleme koji su nadirali na stabilnost hrvatske reprezentacije. Jer, znate, i Joković, kojemu su 33, i Xavi Garcia kojemu je 37, neće još dugo. Jokoviću se nadamo barem do Pariza i s Harkovim tandemu ljevaka kakav imaju još samo Mađari (Vamos i Zalanki) i Srbi (Mandić i Filipović).

Postoji još, međutim, jedna poveznica sa Suknom. Negdje u ovo doba 2019. godine, tijekom reprezentativnog turnira Europskog kupa u Zagrebu, Harkovu su otkriveni problemi sa srcem i, srećom, nisu ga dugo ni trajno ostavili van bazena...

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Ne molat! 25.03.2021.

    Tako smo i za nogomet govorili pazite Slovenci dolazi ubojita reprezentacija Hrvatske......

  • Yugoboss 25.03.2021.

    pa uz nas jedino srbi i mađari igraju vaterpolo 😂😂

  • bubleha 25.03.2021.

    Koji su rezultati zadnjih 5 godina?

Komentiraj...
Vidi sve komentare