To je to što me zanima!

Provocirali su Maxa na dodjeli: Hamiltonovi navijači kombijem poručili što misle o zadnjoj utrci

Verstappen je u posljednjem krugu prestigao Hamiltona nakon što je sa staze izašao safety car, a njegovi brojni obožavatelji smatraju da mu je okrutno uskraćen naslov svjetskog prvaka
Vidi originalni članak

Na predstavljanju trofeja novog svjetskog prvaka Formule 1 Maxa Verstappena (24) u Parizu, navijači Lewisa Hamiltona (36) su u znak protesta ispred dvorane parkirali kombi s porukom podrške sedmerostrukom prvaku. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, Verstappen je Hamiltona pretekao u posljednjem krugu i uzeo Veliku nagradu Abu Dhabija. Vozač Mercedesa nije prisustvovao gala svečanosti te je propustio rekordnu osmu titulu. 

U 54. krugu Britanac je imao desetak sekundi prednosti nakon čega se Williamsov Nicholas Latifi zabio u ogradu. Na stazu je izašao safety car, a Red Bull pozvao je Verstappena u boks i stavio mu meke gume za završni napad. 

Uoči posljednjeg napada na stazu, direktor utrke Michael Masi odlučio je da safety car zađe  sa staze, a Verstappen je pretekao Hamiltona i obranio poziciju do kraja. 

Mercedes je uložio dvije službene žalbe, ali FIA je iste odbila. Verstappen je u konačnici potvrđen kao novi svjetski prvak u Formuli 1, a Mercedes je odustao od novih žalbi na višim instancama.  

Iako prema sportskim propisima F1 vozači koji završe na prve tri pozicije u prvenstvu moraju sudjelovati na ceremoniji dodjele nagrada, Hamilton i šef momčadi Toto Wolff odbili su isto učiniti. 

Hamiltonovi obožavatelji i stručnjaci složili su se da mu je okrutno uskraćen naslov svjetskog prvaka, a navijači su svoje mišljenje iznijeli u Parizu.

Ispred dvorane u kojoj se održavala ceremonija bio je parkiran kombi s natpisom: 

"Mi smo uz Lewisa". 

Novi svjetski prvak je na dodjeli nagrade rekao kako Hamilton nema razloga za odlazak. 

- Naravno da mogu razumjeti da nakon ovakve utrke nisi sretan, ali treba uzeti u obzir da se ovakve stvari mogu dogoditi. Mislim da bi se trebao osvrnuti na ono što je do sada postigao, a to bi mu trebalo pružiti dovoljno utjehe i dati poticaj da nastavi dalje. Još uvijek se pokušava izboriti za tu osmu titulu do čega može doći već sljedeće godine stoga ne vidim razlog zbog čega bi odustao - rekao je Nizozemac nakon čega je odgovorio je li mu žao Hamiltona: 

- Ne žalim ga, ali razumijem da to može biti jako bolno. Na kraju dana, to je tako u utrkama. Borba je do kraja i svi znamo da je sve moguće. Mislim da on to razumije. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • nap 25.12.2021.

    Jos ne mogu prihvatiti poraz

  • Hammer1 25.12.2021.

    Sve namjesteno....schumachera se nesmije prijeci.......koji jad je postala ova formula.....

  • ivica067 17.12.2021.

    meni nije jasno da netkon osim vlastitog tate i vlastite mame navija za Hamiltona

Komentiraj...
Vidi sve komentare