Obavijesti

Sport

Komentari 14

Provocirali su Maxa na dodjeli: Hamiltonovi navijači kombijem poručili što misle o zadnjoj utrci

Provocirali su Maxa na dodjeli: Hamiltonovi navijači kombijem poručili što misle o zadnjoj utrci

Verstappen je u posljednjem krugu prestigao Hamiltona nakon što je sa staze izašao safety car, a njegovi brojni obožavatelji smatraju da mu je okrutno uskraćen naslov svjetskog prvaka

VIDEO

Na predstavljanju trofeja novog svjetskog prvaka Formule 1 Maxa Verstappena (24) u Parizu, navijači Lewisa Hamiltona (36) su u znak protesta ispred dvorane parkirali kombi s porukom podrške sedmerostrukom prvaku. 

Pokretanje videa...

Silverstone iz zraka VIDEO

Naime, Verstappen je Hamiltona pretekao u posljednjem krugu i uzeo Veliku nagradu Abu Dhabija. Vozač Mercedesa nije prisustvovao gala svečanosti te je propustio rekordnu osmu titulu. 

U 54. krugu Britanac je imao desetak sekundi prednosti nakon čega se Williamsov Nicholas Latifi zabio u ogradu. Na stazu je izašao safety car, a Red Bull pozvao je Verstappena u boks i stavio mu meke gume za završni napad. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uoči posljednjeg napada na stazu, direktor utrke Michael Masi odlučio je da safety car zađe  sa staze, a Verstappen je pretekao Hamiltona i obranio poziciju do kraja. 

Abu Dhabi Grand Prix

Mercedes je uložio dvije službene žalbe, ali FIA je iste odbila. Verstappen je u konačnici potvrđen kao novi svjetski prvak u Formuli 1, a Mercedes je odustao od novih žalbi na višim instancama.  

Iako prema sportskim propisima F1 vozači koji završe na prve tri pozicije u prvenstvu moraju sudjelovati na ceremoniji dodjele nagrada, Hamilton i šef momčadi Toto Wolff odbili su isto učiniti. 

Hamiltonovi obožavatelji i stručnjaci složili su se da mu je okrutno uskraćen naslov svjetskog prvaka, a navijači su svoje mišljenje iznijeli u Parizu.

Ispred dvorane u kojoj se održavala ceremonija bio je parkiran kombi s natpisom: 

"Mi smo uz Lewisa". 

Novi svjetski prvak je na dodjeli nagrade rekao kako Hamilton nema razloga za odlazak. 

- Naravno da mogu razumjeti da nakon ovakve utrke nisi sretan, ali treba uzeti u obzir da se ovakve stvari mogu dogoditi. Mislim da bi se trebao osvrnuti na ono što je do sada postigao, a to bi mu trebalo pružiti dovoljno utjehe i dati poticaj da nastavi dalje. Još uvijek se pokušava izboriti za tu osmu titulu do čega može doći već sljedeće godine stoga ne vidim razlog zbog čega bi odustao - rekao je Nizozemac nakon čega je odgovorio je li mu žao Hamiltona: 

- Ne žalim ga, ali razumijem da to može biti jako bolno. Na kraju dana, to je tako u utrkama. Borba je do kraja i svi znamo da je sve moguće. Mislim da on to razumije. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'