To je to što me zanima!

'Prvi put u 30 godina možemo na Euro i onda se pojavim - ja'

Rijekin stoper Darko Velkovski živi dane trijumfa, s Rijekom u Europi, a s Makedonijom u europskim kvalifikacijama. Protiv Kosova je bio makedonski junak, ali tek nakon što se malo tresao u ulozi tragičara
Vidi originalni članak

Makedonci su na korak do prvog plasmana na veliko natjecanje! A u prvom planu - 'Riječani'. I za vrijeme i nakon utakmice. Sjeverna Makedonija vs Kosovo 2-1.

Još jedna utakmica (gostovanje kod Gruzije) i ako to prođu - evo ih na Euru! A bilo im je s Kosovom jako napeto...

Pogledajte video: Vatreni su odavno na Euru, mi igramo prijateljske

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Počelo je lijepo, komotno i sigurno. Već nakon 15 minuta 1-0, autogolom Benjamina Kolollija. Makedonci u 3-5-2, s Pandevom i Nestorovskim u napadu, Ademi u vezi, Ristovski na desnom boku, Velkovski zapovjednik obrane.Ali... 15 minuta kasnije, Rijekin stoper Darko Velkovski i golman Stole Dimitrievski amaterski su si složili frku, Kosovar Florent Hadergjonaj im zahvalio, poslužio se loptom koju su njih dvojica gledali čekajući da ovaj drugi reagira pa ju poslao u praznu mrežu.

- Strašno. Dvjesto stvari mi je prolazilo kroz glavu. Prvi put u 30 godina možemo na Euro i onda ja zeznem stvar! - pričao je Velkovski poslije utakmice. Presretan. Jer nedugo potom, već u 33', baš je on jedan ubačaj iz slobodnjaka s lijeve strane glavom fantastično pospremio u mrežu Kosova za, pokazalo se: konačnih, 2-1.

Bubnjar Ristovski predvodi slavlje nakon pobjede!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dare živi dane trijumfa, s Rijekom u Europi, a s Makedonijom u europskim kvalifikacijama. Ispao je makedonski junak. Nakon četiri minute horora u ulozi tragičara.

- Ne mogu opisati tu sreću, taj osjećaj nakon što sam zabio gol. Kosovo je jako nezgodan protivnik. Brzi su, jaki iz kontre, a zapravo vrlo napadački orijentirani. Mogli smo zabiti i treći, ali i muški izdržali njihove napade. OK, prvi dio posla je završen, a sad su sve misli okrenute prema Gruziji. Idemo i to pobijediti pa narodu pokloniti tu radost da i Makedonci odu na Euro - rekao je Velkovski nakon utakmice.

Gruzija i Sjeverna Makedonija u Tbilisiju igraju 12. studenog u Tbilisiju od 18 sati. 'Ajmo, Makedonci!

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Trump Jong Un 09.10.2020.

    Šteta da su u istoj grupi, bilo bi lijepo da odu sa Srbijom na svjetsko, sve novajlije spremne za prvi krug 😄

  • menart 09.10.2020.

    Sretno ❤🇲🇰 i lijep pozdrav predivnim ljudima u Makedoniji. Neću moj posjet vama nikad zaboravit! Jako srdačni ljudi s puno duše. Volim vaz✌

  • gillingham 09.10.2020.

    država je Sjeverna Makedonija, Makedonija je grčka pokrajina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare