To je to što me zanima!

Puna Rujevica čeka šampione: Moćna Rijeka bez pola obrane

Ovo je jako bitna, ali ne i ključna utakmica. Nedostaju nam Krešić, Galović, Tomečak, Galešić, Braut i Bušnja, a Smolčić je pod upitnikom. Veliki su to problemi, ali imat ćemo punu Rujevicu uz nas, kaže Goran Tomić
Vidi originalni članak

Rijeka prva na tablici dočekuje Dinamo na Rujevici. Teško da se u gradu na Rječini može dogoditi nešto spektakularnije, barem pod HNL kapom. Vrijeme će u subotu biti fantastično, a jutro prije utakmice prodano je pet od cca 8 tisuća ulaznica. Derbi!

POGLEDAJTE VIDEO: Jubilarni Ri-dres

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Goran Tomić što se napada tiče ima slatke brige. Drmić, Murić, Vučkić, Abass, Ampem, Obregon... Toliko dobrih da sigurno ne mogu svi zajedno u istom trenutku biti na travnjaku. Slično je u veznom redu (Bušnja je iz mlade repke došao ozlijeđen, ali u igri su Pavičić, Čerin, Liber, Selahi...), a u obrani - frka.

Ozljede Tomečaka i Brauta znače da Rijeka na desnoj strani nema - nikoga, morat će se ići na 'izmišljanje' rješenja. Krešić ima tri žuta (onaj u 'zarađen' u Puli bio je teški sudački kiks), Galović i Galešić su ozlijeđeni, a kapetan Smolčić pod upitnikom.

Dakle od stopera su dan uoči utakmice, a prije zadnjeg treninga, na raspolaganju sigurno bili samo Velkovski i Escoval!

POTPISAO NOVI UGOVOR Murić ostaje: Da, Rijeka može s Dinamom! Velik smo, sređen i ozbiljan klub. Tu nema euforije

- Je, imamo puno problema, ali otkad sam tu Rijeka uvijek igra za gol više i daje sve od sebe da igra atraktivan nogomet pa će tako biti i protiv Dinama. U prvoj smo utakmici (3-3 u Maksimiru, op.a.) pokazali da možemo igrati s Dinamom, a sada ćemo imati i tu fantastičnu atmosferu Rujevice na našoj strani - priča šef struke, Goran Tomić.

Iz navijačkog rakursa ovo je: borba za naslov.

- Velika je to i bitna utakmica, ali: nije ključna. Tek je 12. kolo i mi razmišljamo utakmicu po utakmicu. To je jedini ispravni put. Vjerujemo u ono što radimo, unatoč brojnim izostancima atmosfera u momčadi je vrhunska i sa optimizmom čekamo derbi.

UTRPALI ŠEST KOMADA Čudesna večer na legendarnoj Kantridi: Rijeka se vratila doma uz vatromet i tisuće navijača

Nitko ove sezone nije toliko utakmica okrenuo iz minusa u pobjedu. Rijeka je u sedam utakmica u kojima je gubila na kraju osvojila 14 bodova.

- To su karakter, kvaliteta i taj navijački faktor te vjera u vlastite mogućnosti. Dinamo je vrhunska momčad, neovisno o tome hoće li im igrati ili ne Ademi, Oršić ili neki drugi igrač. Oni su europski jaki i imaju iznimnu širinu, zato i mi moramo biti baš u najboljem mogućem izdanju - rekao je Tomić.

SUCE TREBA ZAŠTITITI Rijekin direktor: Bebeka sad ne treba drastično kazniti, samo više ne smije suditi Hajduku!

U odnosu na početak sezone šef sada ima još jedan veliki napadački adut više. Haris Vučkić kaže da je 100% spreman.

- Jesam, sad sam maksimalno spreman i, kao svi u momčadi, jedva čekamo derbi. Imamo kvalitetu, vjerujemo u sebe i unatoč snazi Dinama Rijeka sigurno ide na pobjedu - rekao je Vučkić.

Odgođen Kup u Oriovcu

Inače, povjerenstvo za Kup natjecanje prihvatilo je zahtjev i dogovor klubova o promjeni termina utakmice osmine-finala pa će Rijeka i Oriolik svoj susret u Oriovcu (mjestu riječkog generalnog menadžera Roberta Palikuće) igrati u odgođenom terminu: u subotu 13. studenoga početkom u 14.00 sati.

Posljednji pozdrav Niku

Prije početka derbija Rujevica će minutom šutnje odati počast prerano preminulom Nikoli Tomcu, nekadašnjem direktoru Rijeke.

'Nik' Tomac je preminuo u 64. godini života. Poznato ime u riječkim nogometnim krugovima, kao igrač i djelatnik, Tomac je bio direktor Rijeke, sada već legendarne 1999. godine u kojoj je Rijeka u posljednjoj utakmici prvenstva protiv Osijeka ostala bez naslova prvaka. Tomac je bio direktor HNK Rijeka od 1997. do 2001. godine.

Bio je i zapaženi nogometaš u dresu Opatije i Orijenta, a bio je dio momčadi s Krimeje koja je u sezoni 1980./1981. i 1982./1983. ostvarila dva plasmana u četvrtfinale Jugoslavije.

Tomac je ujedno ostvario zavidnu akademsku karijeru, diplomirao je strojarstvo, u Norveškoj je stekao titulu doktora znanosti. Nakon što je završio direktorski mandat u HNK-a Rijeka, nije se više angažirao u nogometu.

Nikola je inače bio dio rukometne obitelji, brat Željko igrao je i vodio Zameta, te je nakon odlaska u Norvešku postao pomoćni trener norveške reprezentacije. Željkova kći Marta je u dresu reprezentacije Norveške osvojila svjetsku i europsku titulu.

 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • 16.10.2021.

    Dinamo odnosi tri boda. Bit ce mala osveta za onaj remi u Maksimiru. Rijeka je dobra, ali u hrvatskim okvirima. U europskim nastupima su pokazali da to nije ni izbliza ona ekipa kakvu je vodio majstor Kek.

  • FC Sheffield Thursday 15.10.2021.

    meni su ove tekme malo zanimljive jer je dinamo 30 godina zaredom prvak,mene zanima samo eurokup,tamo se vidi nasa prava vrijednost i gdje smo.ovo izgubili ili dobili isti ku..ac kad cemo opet na kraju sezone bit prvak kao i sljedeci 10 godina vodio nas krznar ,cacic,jurcic ili ja.jer imamo najsiri ,najbolji igracki kadar i jer mozemo sastavit 2 tima.u Europi smo duznici navijacima,tamo treba prezimit

  • Mata10 15.10.2021.

    Uktakmice Rijeke i Dinama su uvijek bile užitak za gledat. Nek bude i sutra tako i nek pobijedi bolji. Naravno da bih volio da mi pobijedimo ali ako već i izgubimo poraz od Rijeke me najmanje smeta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare