Obavijesti

Sport

Komentari 24

Puna Rujevica čeka šampione: Moćna Rijeka bez pola obrane

Puna Rujevica čeka šampione: Moćna Rijeka bez pola obrane

Ovo je jako bitna, ali ne i ključna utakmica. Nedostaju nam Krešić, Galović, Tomečak, Galešić, Braut i Bušnja, a Smolčić je pod upitnikom. Veliki su to problemi, ali imat ćemo punu Rujevicu uz nas, kaže Goran Tomić

VIDEO

Rijeka prva na tablici dočekuje Dinamo na Rujevici. Teško da se u gradu na Rječini može dogoditi nešto spektakularnije, barem pod HNL kapom. Vrijeme će u subotu biti fantastično, a jutro prije utakmice prodano je pet od cca 8 tisuća ulaznica. Derbi!

POGLEDAJTE VIDEO: Jubilarni Ri-dres

Pokretanje videa...

Novi gostujući dres Rijeke 01:01

Goran Tomić što se napada tiče ima slatke brige. Drmić, Murić, Vučkić, Abass, Ampem, Obregon... Toliko dobrih da sigurno ne mogu svi zajedno u istom trenutku biti na travnjaku. Slično je u veznom redu (Bušnja je iz mlade repke došao ozlijeđen, ali u igri su Pavičić, Čerin, Liber, Selahi...), a u obrani - frka.

Ozljede Tomečaka i Brauta znače da Rijeka na desnoj strani nema - nikoga, morat će se ići na 'izmišljanje' rješenja. Krešić ima tri žuta (onaj u 'zarađen' u Puli bio je teški sudački kiks), Galović i Galešić su ozlijeđeni, a kapetan Smolčić pod upitnikom.

Dakle od stopera su dan uoči utakmice, a prije zadnjeg treninga, na raspolaganju sigurno bili samo Velkovski i Escoval!

Murić ostaje: Da, Rijeka može s Dinamom! Velik smo, sređen i ozbiljan klub. Tu nema euforije
Murić ostaje: Da, Rijeka može s Dinamom! Velik smo, sređen i ozbiljan klub. Tu nema euforije

- Je, imamo puno problema, ali otkad sam tu Rijeka uvijek igra za gol više i daje sve od sebe da igra atraktivan nogomet pa će tako biti i protiv Dinama. U prvoj smo utakmici (3-3 u Maksimiru, op.a.) pokazali da možemo igrati s Dinamom, a sada ćemo imati i tu fantastičnu atmosferu Rujevice na našoj strani - priča šef struke, Goran Tomić.

Iz navijačkog rakursa ovo je: borba za naslov.

- Velika je to i bitna utakmica, ali: nije ključna. Tek je 12. kolo i mi razmišljamo utakmicu po utakmicu. To je jedini ispravni put. Vjerujemo u ono što radimo, unatoč brojnim izostancima atmosfera u momčadi je vrhunska i sa optimizmom čekamo derbi.

Čudesna večer na legendarnoj Kantridi: Rijeka se vratila doma uz vatromet i tisuće navijača
Čudesna večer na legendarnoj Kantridi: Rijeka se vratila doma uz vatromet i tisuće navijača

Nitko ove sezone nije toliko utakmica okrenuo iz minusa u pobjedu. Rijeka je u sedam utakmica u kojima je gubila na kraju osvojila 14 bodova.

- To su karakter, kvaliteta i taj navijački faktor te vjera u vlastite mogućnosti. Dinamo je vrhunska momčad, neovisno o tome hoće li im igrati ili ne Ademi, Oršić ili neki drugi igrač. Oni su europski jaki i imaju iznimnu širinu, zato i mi moramo biti baš u najboljem mogućem izdanju - rekao je Tomić.

Rijekin direktor: Bebeka sad ne treba drastično kazniti, samo više ne smije suditi Hajduku!
Rijekin direktor: Bebeka sad ne treba drastično kazniti, samo više ne smije suditi Hajduku!

U odnosu na početak sezone šef sada ima još jedan veliki napadački adut više. Haris Vučkić kaže da je 100% spreman.

- Jesam, sad sam maksimalno spreman i, kao svi u momčadi, jedva čekamo derbi. Imamo kvalitetu, vjerujemo u sebe i unatoč snazi Dinama Rijeka sigurno ide na pobjedu - rekao je Vučkić.

Odgođen Kup u Oriovcu

Inače, povjerenstvo za Kup natjecanje prihvatilo je zahtjev i dogovor klubova o promjeni termina utakmice osmine-finala pa će Rijeka i Oriolik svoj susret u Oriovcu (mjestu riječkog generalnog menadžera Roberta Palikuće) igrati u odgođenom terminu: u subotu 13. studenoga početkom u 14.00 sati.

Posljednji pozdrav Niku

Prije početka derbija Rujevica će minutom šutnje odati počast prerano preminulom Nikoli Tomcu, nekadašnjem direktoru Rijeke.

'Nik' Tomac je preminuo u 64. godini života. Poznato ime u riječkim nogometnim krugovima, kao igrač i djelatnik, Tomac je bio direktor Rijeke, sada već legendarne 1999. godine u kojoj je Rijeka u posljednjoj utakmici prvenstva protiv Osijeka ostala bez naslova prvaka. Tomac je bio direktor HNK Rijeka od 1997. do 2001. godine.

Bio je i zapaženi nogometaš u dresu Opatije i Orijenta, a bio je dio momčadi s Krimeje koja je u sezoni 1980./1981. i 1982./1983. ostvarila dva plasmana u četvrtfinale Jugoslavije.

Tomac je ujedno ostvario zavidnu akademsku karijeru, diplomirao je strojarstvo, u Norveškoj je stekao titulu doktora znanosti. Nakon što je završio direktorski mandat u HNK-a Rijeka, nije se više angažirao u nogometu.

Nikola je inače bio dio rukometne obitelji, brat Željko igrao je i vodio Zameta, te je nakon odlaska u Norvešku postao pomoćni trener norveške reprezentacije. Željkova kći Marta je u dresu reprezentacije Norveške osvojila svjetsku i europsku titulu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka