To je to što me zanima!

Put do povijesnog naslova: Tek jednu utakmicu dobili u 90 min.

Portugal je na putu do naslova europskog prvaka remizirao s Islandom, Austrijom i Mađarskom, slavio u produžetku protiv Hrvatske i Francuske, na penale izbacio Poljsku te u 90 minuta pobijedio samo Wales
Vidi originalni članak

Čudo! Nevjerojatno! Nikad viđeno! Sve to samo je dio epiteta kojima se opisuje put Portugala do povijesnog naslova europskog prvaka. 

U sedam utakmica na Europskom prvenstvu Cristiano Ronaldo i društvo slavili su u 90 minuta tek u jednoj jedinoj utakmici. U svim ostalima Portugalci su morali raditi prekovremeno (u kolima na ispadanje) ili su igrali nerješeno (u skupini). Brojni su im kritičari spočitavali da nikoga ne mogu pobijediti, kako je nepravedno da tako daleko guraju bez pobjede, no igrači Fernanda Santosa ni od koga nisu izgubili na ovom Euru. I to je jedina prava istina.

U skupini su razočarali i sretno prošli dalje. Remizirali su s Islandom (1-1), Austrijom (0-0) i Mađarskom (3-3). Uslijedila je za nas kobna osmina finala. Hrvatska je bila bolja, stvarala prilike, prijetila, a onda ušla u produžetke i - izgubila. Fernando Santos u drugom je poluvremenu napravio fantastične zamjene te u igru uveo Renata Sanchesa i Quaresmu, a ovaj potonji zabio nam je gol i poslao nas uplakane kući.

Došla je i četvrtina finala. Tamo su uz još veću muku pobijedili Poljsku tek nakon penala. Nakon 90 minuta bilo je 1-1, a onda Portugalci dokazuju da im je najbolji igrač na ovom Euru - gospođica sreća. Preko penala došli su do polufinala i susreta s hitom prvenstva Walesom.

I taman dok su svi uplaćivali na produžetke pa čak i penale, Portugalci su iznenadili. Nemoguće, slavili su u samo 90 minuta. Pobijedili su Balea i društvo 2-0 i okrenuli se utakmici svih utakmica protiv domaćina.

A tu su se vratili starim navikama. Nekako i najbolje izgleda da su upravo na ovaj način osvojili svoj prvi europski naslov u povijesti. Golom u 109. minuti produžetka čovjeka koji je zabio s 20 metara svoj prvi gol na Euru. I to bez Cristiana Ronalda iako su mnogi tvrdili da su bez njega tek prosječna momčad. E pa ta prosječna momčad ni od koga nije izgubila i osvojila je Europsko prvenstvo. Zasluženo!

Idi na 24sata

Komentari 19

  • ragbijaš 11.07.2016.

    ****Admin****: Poštovani, molimo vas da isključite Caps Lock kao i svi ostali korisnici na portalu. Lp

  • plutarh 11.07.2016.

    ne znam koliko desetaka tisuća svijeća su za tu prigodu zapalili u Fatimi ( ili možda Lurdu ili Međugorju )...al da ih je i sreća pomazila - to stoji !....Jedva se provukli u skupini s jazavcima bez i jedne pobjede, na sreću se provukli kad su im Mađari pogodili stativu za mogućih 4-3 koje vjerojatno više ne bi stigli....uspjeli nas pobijediti u 117 minuti tako da je Quaresma, sam zabio a otraga ga samo gledaju 3 naša igraća....pa ih Island ubacio u našu stranu ždreba, tako što su u zadnjoj minuti zabili gol- a da nisu - Portugal s nama ne bi niti igrao i bio bi u drugoj skupini s puno jačim protivnicima od Poljske i Welesa koji su ih dijelili do finala....pa sreća u finalu kad im Francuzi pogađaju stativu ....zanimljiv je taj nogomet , onda kad su Portugalci imali puno jače repke , nisu uspijevali osvojiti prvenstvo, čak ni doma, a sad u finalu pobijede domaćina Francusku (koja je izbacila Njemačku ) i to bez Cristiana Ronalda !

  • svejedobro 11.07.2016.

    Gdje smo mogli biti da nam je izbornik iskusan lisac poput ovog Santosa, izmjene u pravo vrijeme, a ne ko naš neznalica...

Komentiraj...
Vidi sve komentare