Obavijesti

Sport

Komentari 19

Put do povijesnog naslova: Tek jednu utakmicu dobili u 90 min.

Put do povijesnog naslova: Tek jednu utakmicu dobili u 90 min.
1

Portugal je na putu do naslova europskog prvaka remizirao s Islandom, Austrijom i Mađarskom, slavio u produžetku protiv Hrvatske i Francuske, na penale izbacio Poljsku te u 90 minuta pobijedio samo Wales

VIDEO

Čudo! Nevjerojatno! Nikad viđeno! Sve to samo je dio epiteta kojima se opisuje put Portugala do povijesnog naslova europskog prvaka. 

U sedam utakmica na Europskom prvenstvu Cristiano Ronaldo i društvo slavili su u 90 minuta tek u jednoj jedinoj utakmici. U svim ostalima Portugalci su morali raditi prekovremeno (u kolima na ispadanje) ili su igrali nerješeno (u skupini). Brojni su im kritičari spočitavali da nikoga ne mogu pobijediti, kako je nepravedno da tako daleko guraju bez pobjede, no igrači Fernanda Santosa ni od koga nisu izgubili na ovom Euru. I to je jedina prava istina.

U skupini su razočarali i sretno prošli dalje. Remizirali su s Islandom (1-1), Austrijom (0-0) i Mađarskom (3-3). Uslijedila je za nas kobna osmina finala. Hrvatska je bila bolja, stvarala prilike, prijetila, a onda ušla u produžetke i - izgubila. Fernando Santos u drugom je poluvremenu napravio fantastične zamjene te u igru uveo Renata Sanchesa i Quaresmu, a ovaj potonji zabio nam je gol i poslao nas uplakane kući.

Došla je i četvrtina finala. Tamo su uz još veću muku pobijedili Poljsku tek nakon penala. Nakon 90 minuta bilo je 1-1, a onda Portugalci dokazuju da im je najbolji igrač na ovom Euru - gospođica sreća. Preko penala došli su do polufinala i susreta s hitom prvenstva Walesom.

I taman dok su svi uplaćivali na produžetke pa čak i penale, Portugalci su iznenadili. Nemoguće, slavili su u samo 90 minuta. Pobijedili su Balea i društvo 2-0 i okrenuli se utakmici svih utakmica protiv domaćina.

A tu su se vratili starim navikama. Nekako i najbolje izgleda da su upravo na ovaj način osvojili svoj prvi europski naslov u povijesti. Golom u 109. minuti produžetka čovjeka koji je zabio s 20 metara svoj prvi gol na Euru. I to bez Cristiana Ronalda iako su mnogi tvrdili da su bez njega tek prosječna momčad. E pa ta prosječna momčad ni od koga nije izgubila i osvojila je Europsko prvenstvo. Zasluženo!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše