To je to što me zanima!

Raketa je potvrdio da će igrati! A Niksi nek' se još malo strpi...

Prošli put kada je izbornik senatorima honorirao najveći uspjeh u povijesti i držao ih u momčadi zbog starih zasluga - na SP-u 2002. - doživjeli smo debakl. Dalić je svjestan te zamke...
Vidi originalni članak

Desetak tisuća ljudi u kockastom i "Bježite ljudi, bježite iz grada" po cijelom Londonu. Zanos onaj isti ruski, nastavljamo gdje smo stali 15. srpnja 2018. u Moskvi. I dolje na terenu uglavnom isti akteri: srebrni Zlatko, Luka, Raketa, Broz, Reba, Perja, Vida... U domovini opet svi kao jedno uz "vatrene", oči cijelog nogometnog svijeta uperene u reprizu polufinala Svjetskog prvenstva.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ali jok, neće ići. Umjesto da se cijela Hrvatska ove nedjelje budi u iščekivanju prve utakmice "vatrenih" na Euru, spektakl s Englezima na Wembleyu, gledat ćemo Athletic Bilbao - Atletico Madrid, Real Madrid - Eibar, Schalke - Bayer Leverkusen... Ajde, barem je neki nogomet...

Na današnji je dan, dakle, Hrvatska trebala otvoriti svoj nastup na Euru. Na isti dan kad je 1998. počeo pohod na broncu u Francuskoj pobjedom nad Jamajkom 3-1. Ali umiješala se korona, Zlatku Daliću poremetili su se planovi, navijači su se uhvatili za glavu "Što će biti s Modrićem i Rakitićem za godinu dana?", ali isto tako Kramarić, Vrsaljko, Pjaca... su odahnuli.

Krama se muči s bolovima u oba gležnja i koljena cijele sezone, Vrsaljko je morao na još jednu operaciju i gotovo uopće ne igra, Pjaca se traži po posudbama i daleko je od reprezentacije... Čak je i Lovren u lošem položaju u Liverpoolu i mladi lavovi Ćaleta-Car i Pongračić opasno ga ugrožavaju.

Da danas Hrvatska igra s Engleskom, vjerojatno bi Zlatko Dalić izveo udarni sastav: Livaković - Jedvaj, Vida, Ćaleta-Car, Barišić - Modrić, Brozović - Rebić, Rakitić, Perišić - Petković.

VIŠE NEMA DVOJBI Rakitić konačno razjasnio stanje u Barceloni pa poručio: Pričao sam s Dalićem i igrat ću na Euru

Ivan Rakitić uznemirio je duhove nedavno izjavom kako ne zna hoće li igrati na Euru 2021. jer mora otvoreno razgovarati s Dalićem. Razgovor je uslijedio brzo, a potom i Raketina potvrda: Igrat ću!

Nije Dalić tip koji će bilo kome obećati mjesto u prvih 11, ali ne krije da će senatorima honorirati rusko srebro. Što znači: dok god imalo igrač za klub, imaš prednost. Pa makar konkurent bio sjajni Nikola Vlašić.

OSTAJE IZBORNIK Dalić kao Bjelica: Fenerbahče ga je zvao, ali izabrao je Hrvatsku

I makar svi dobro znali što se dogodilo prošli put kada je izbornik senatorima honorirao najveći uspjeh u povijesti i držao ih u momčadi zbog starih zasluga - na SP-u 2002. Mirko Jozić krenuo je s ispuhanima Šukerom (34), Prosinečkim (33), Jarnijem (33) i Bokšićem (32), nakon poraza od Meksika Šuker i Prosinečki više nisu zaigrali, ali "vatreni" su ispali u skupini debaklom protiv Ekvadora.

No, vjerujemo da se Dalić neće upecati u tu zamku, iako će u lipnju 2021. Modrić imati 35 godina i devet mjeseci, a Rakitić 33.

I Englezima će se mnogo toga promijeniti do idućega ljeta. Sad se bave povratkom u normalu nakon korona virusa i prebrojavanjem tamnoputih trenera u domovini - kojih je nemjerljivo manje nego bijelaca. Ali govoreći o reprezentaciji, Harry Kane i Marcus Rashford teško bi bili spremni i u formi za Euro 2020., vratit će se i Ruben Loftus-Cheek, a cijela garnitura mladih nositelja reprezentacije bit će još iskusnija. Da, Englezima je odgoda definitivno dobro legla.

- Imali smo dovoljno vremena proučavati utakmice, a s igračima sam komunicirao preko Zooma. Znate, nikad ranije to nisam koristio, ali sam uvidio da je produktivnije vidjeti igrače, njihove reakcije, bliskiji je kontakt nego preko telefona. Pa smo po pola sata, sat bili skupa na vezi i razmjenjivali iskustva, klupski raspored svakog od njih... - rekao je izbornik Gareth Southgate.

Do okršaja s "vatrenima" čeka ih i Liga nacija i početak kvalifikacija za SP. A onda toliko iščekivani obračun. Godinu dana kasnije.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • NEOPISIVO_2 14.06.2020.

    da

  • neki tamo lik 14.06.2020.

    Ako je ovaj naslov istinit, to je onda cirkus a ne reprezentacija. Žalosno je da neki imaju pretplatu na mjesto u prvih 11 i onda to još uvjetuju izborniku... Nadam se da ovo nije istina, jer moju podršku nećete imati

  • Samarsa 14.06.2020.

    Rebic bi dobio crveni karton 😂😂😜😜

Komentiraj...
Vidi sve komentare