Obavijesti

Sport

Komentari 10

Rakitić konačno razjasnio stanje u Barceloni pa poručio: Pričao sam s Dalićem i igrat ću na Euru

Rakitić konačno razjasnio stanje u Barceloni pa poručio: Pričao sam s Dalićem i igrat ću na Euru
1

Sad mi je sve jasno, jer prije deset, petnaest dana razgovarali smo vrlo konkretno u klubu i dogovor je da nemamo o čemu razgovarati - imam ugovor, a to je klub u kojem želim biti i igrati, kaže Raketa

VIDEO

Ivan Rakitić proživio je turbulentnu sezonu u kojoj se više pričalo o njegovu odlasku iz Barcelone nego nastupima, kojih količinski nije bilo kao ranije. Stanje u klubu bilo je nezadovoljavajuće pa se povezivao s mnogim drugim imenima, prvenstveno onima u Serie A poput Intera i Juventusa, međutim o svemu je progovorio za tportal.

POGLEDAJTE VIDEO: Raketa vježba sa suprugom

Pokretanje videa...

00:30

Hrvatska 'sedmica' istaknula je da mu je u Barci dobro i da je baš nedavno imao razgovor s čelnicima koji je, konkretno i bez zavlačenja, bio vrlo konstruktivan.

- Naravno, prije svega nije lijepo kada ne igraš. Pogotovo kada ne razumiješ zašto je tako. I kada ti ne žele objasniti razloge. Prije svega je to problem. Naravno, ja poštujem ako se trener odluči za druge igrače. Zato i jesmo u momčadskom, a ne pojedinačnom sportu. Problem je bio u tome što mi nisu željeli niti znali objasniti razloge. To mi je bilo krivo. No, zato sam imao podršku suigrača iz reprezentacije, izbornika Dalića, zbog čega mi je bilo još lakše podnositi sve to. I zbilja sam im svima zahvalan. Zbog svega toga osjećam se presretnim što ih imam uz sebe - rekao je Raketa za tportal pa dodao:

- Manje-više, otkad sam ovdje, uvijek se prezentira ista situacija i govori se o mom statusu. Sad mi je sve jasno, jer prije deset, petnaest dana razgovarali smo vrlo konkretno u klubu i dogovor je da nemamo o čemu razgovarati - imam ugovor (op.a., do ljeta 2022. godine) s Barcelonom, a to je klub u kojem želim biti i igrati. 

La Liga Santander - FC Barcelona v Real Valladolid

Razgovarao i s izbornikom Dalićem

Rakitić je istaknuo kako iznimno cijeni klub u kojem igra, ali da ništa ne može nadmašiti njegovu ljubav prema reprezentaciji Hrvatske. Stoga je to nešto što ga gura i kad igra za Hrvatsku, igra svim srcem. Početkom travnja nije htio potvrditi hoće li nastupati na Euru, rekao je da mora razgovarati s izbornikom Dalićem.

- Kad sam rekao da želim porazgovarati s izbornikom, rekao sam to zato što imam jako dobar odnos s njime, dobro se poznajemo, dobro se razumijemo. I ja mislim da uvijek između nas mora biti nekakva komunikacija. Dakle tu nema nikakvih dvojbi, meni je igrati za reprezentaciju čast i svaki put mi je kao prvi.

Budimpešta: Konferencija za medije Dalića i Rakitića uoči utakmice s Mađarskom

Stvari su se u međuvremenu promijenile.

- Da, razgovaramo svako malo. O cjelokupnoj situaciji, o svemu tome. Ali sada su svima nama razmišljanja usmjerena na događanja u klubovima. Jer, nažalost, zbog korone nam je otkazan Euro, otkazane su reprezentativne utakmice. Iz jedne sezone vrlo brzo ćemo u novu. Bit će to sadržajno nogometno ljeto, što je novo za sve nas, ali ponavljam, najvažnije je da svi radimo super.

To znači da Raketin nastup na Euru nije upitan?

- Nadam se da me u međuvremenu ništa neće napasti… (ha, ha). Nema nikakvih dvojbi jer svi smo mi iz ove velike generacije pokazali da imamo odličnu komunikaciju. Moram i naglasiti da s izbornikom imam jako dobar odnos, otvoreni smo jedan prema drugome i tu neće biti nikakvih problema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve