To je to što me zanima!

Rakitić i Perišić u bitku za pehar Lige prvaka, ali i svoj ugovor...

Obojica su, čini se, bliže odlasku nego ostanku, iako žele ostati. Nitko u Bayernu ove sezone nije toliko puta ušao s klupe kao Perišić, a Rakitić se ne da, ali konkurenti ga polako pretiču...
Vidi originalni članak

Želim osvojiti Ligu prvaka i ostati u Barceloni, kratko je i jasno poručio Ivan Rakitić uoči uzvratnog okršaja osmine finala s Napolijem.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Leo Messi je to riješio, Raketa je asistirao Lengletu za prvi gol, Barca je pobijedila 3-1 i ušla u četvrtfinale. A ključ za ostvarenje oba Ivanova cilja je baš Messi.

Raketa mu godinama čuva leđa i hrani ga loptama, nauživali su se skupa trofeja i proslava, čak su i susjedi. A s raspoloženim Messijem, Barca može do pehara. Što bi možda i olakšalo pregovore Rakitića o novom ugovoru.

Ovaj mu ističe idućega ljeta, Sevilla je zagrizla i čeka. Raketi su 32 godine, ove sezone više nije nezamjenjivi kotačić, kako su mu tepali prijašnjih sezona, 15 je igrača u svlačionici na tržištu vrednije od njega, a trener ga je 15 puta vadio iz igre i tek osam puta u 42 utakmice držao svih 90 minuta na terenu. Samo su Sergio Busquets (18) i Antoine Griezmann (22) više puta bili zamijenjeni.

Nadalje, više su minuta na terenu proveli i Vidal i De Jong i Busquets. Vidal je zabio osam golova, Lenglet četiri, Arthur četiri, Busquets dva, De Jong dva, čak i Alba i Carles Perez po dva, a Raketa samo jedan. Ni u jednoj sezoni dosad na Nou Campu nije bio ispod četiri gola, a znao ih je zabiti i devet. Zato je rastanak realan, a stvar bi moglo spasiti osvajanje Lige prvaka. Tamo je prva iduća prepreka Bayern.

I još jedan Hrvat iste sudbine. Ivana Perišića (31) također klub više neće nego što ga hoće, posudba ističe, a ni Perišić ni Inter nisu ludi za opcijom povratka u Italiju. Kao ni Bayern da iskrca 20 milijuna eura za otkup...

I od Perišića je u slvlačionici vrjednije 15 suigrača, a njih je 13 ove sezone odigralo više minuta, pa i Coutinho, Coman i Gnabry. Najviše je puta (16) od svih suigrača ušao s klupe.

I dok je čudesni Robert Lewandowski utrpao 53 gola, ostali su podijelili mrvice. Gnabry je zabio 20, Müller 12, Coutinho devet, Goretzka osam, Coman i Perišić po sedam. Müller je imao čak 25 asistencija, Kimmich i Gnabry po 13, Goretzka i Perišić po deset.

Ne da se Perja, ali kakva je to bitka za pozicije! I bitka dva vatrena asa za status u klubu...

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Busi 09.08.2020.

    čuj “u bitku za pehar”. pa nisu u finalu nego četvrtfinalu. eee

  • Danilo Ignacije Pribićević 09.08.2020.

    stvarno ne znam da za koga navijam u toj utakmici. bayernu jos nisam oprostio sto su potjerali mandzukica nakon sto im je sam donesao prvenstvo i ligu sampijona. s druge strane je barcelona koja ima naseg rakitica ali se cini da ga zele odbacit ko prljavu kuhinjsku krpu. prevaga bi mogla bit cinjenica da je nasa ljudinaniko kovac dobio otkaz i nogom u straznjicu zbog nekih bahatih poluigracan kao sto je muller.

  • Mthesecond 09.08.2020.

    Finale prije finala..Nazalost to je najvjerojatnije kraj puta za Barcelonu..Bayern je masina,od ekipa koje su preostale samo oni i City se isticu kao favoriti,u najboljoj su formi..Psg,Atletico,Lyon,Leipzig..To su sve sitne ribe,nisu kapacitet za nesto vise..No jedna utakmica se igra pa ce biti zanimljivo tko ce se najbolje snaci,tu ako neka ekipa bude imala dobar dan svasta moze biti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare