To je to što me zanima!

Razočaranje za Štimca nakon titule, neće na veliko natjecanje

Reprezentacija Indije nije sudjelovala ni na prošlim Azijskim igrama zbog istog pravila, a Štimac se nadao da će na ovom turniru isprobati neke mlade igrače
Vidi originalni članak

Igor Štimac (55) s reprezentacijom Indije nedavno je osvojio prvenstvo Južne Azije, što je rezultiralo padom ispod stotog mjesta na FIFA-inoj rang-listi. Štimac s reprezentacijom ostvaruje dobre rezultate i prava je zvijezda tamošnjeg sporta, no u toj zemlji nogomet  je na vrlo niskim granama. To potvrđuje i posljednja situacija. 

NA ODMORU Štimac i sinovi fotografirali se s Lukom Modrićem: Jednog dana će Indija dosegnuti ovu razinu

Naime, Indijski olimpijski odbor odlučio je da nogometna reprezentacija neće sudjelovati na Azijskim igrama koje se održavaju od 23. rujna do 8. listopada. Ova odluka temelji se na prethodnom pravilu koje propisuje da samo reprezentacije u sportovima koje su rangirane među osam najboljih u Aziji mogu sudjelovati na tom natjecanju. Nažalost, Indija se trenutno nalazi na 18. mjestu u azijskom nogometu.

Nogometni savez Indije najavio je žalbu na ovu odluku. Štimac je trebao voditi indijsku U-23 reprezentaciju na Azijskim igrama, uz dodatak tri starija igrača. Ova odluka znači da Indija neće sudjelovati ni na ovim Igrama, kao što nije ni na prošlim Azijskim igrama, zbog istog pravila.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Covik dalmatinski 16.07.2023.

    Igore vrime je 💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare