To je to što me zanima!

Real prvi čestitao Rijeci: Svaka vam čast, ispunili ste obećanje!

Damire, svaka vam čast! Mi nismo pobijedili, ali vi jeste. Ispunio si obećanje. Hvala i sve čestitke tebi i svima u klubu. Bravo Rijeka, vikao je iz Napulja presretni Sociedadov predsjednik Aperribay
Vidi originalni članak

Hrvati i Baski se uvijek nađu na istim valnim dužinama. Dva naroda koji se razumiju u svakom smislu pa i u sportskom kojim se i oni i mi tako silno ponosimo.

POGLEDAJTE VIDEO: Ajmo svi... Svi, svi, svi!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U jesen 1990. igrom slučaja (tj. sudbine kakvu često imaju djeca pomoraca) zatekli smo se u Bilbau. U trgovinama, restaurantima i kafićima sudarali smo se s pitanjem 'Otkud ste'?

Na odgovor 'Iz Rijeke, iz Hrvatske' svi bi skočili: 'Ma to, tako je! Iz - Hrvatske. Svoji na svome, ističite to još glasnije i ponosnije. Sretno, Hrvatska'! Nijednu kavu u ta tri baskijska dana nismo platili, na svakom koraku se osjećali kao da smo došli obitelji u posjet.

Real Sociedad iz prelijepog baskijskog San Sebastiana na Rujevici je Rijeku pobijedio 1-0 golom u zadnjoj minuti, predsjednici Damir Mišković i Jokin Aperribay uživali su u utakmici, stisnuli ruku jedan drugome i dogovorili novo druženje u San Sebastianu.

Velkovski i Lončar na 'Anoeti' su Baskima zavukli dva komada, oslabljena Rijeka senzacionalno je osvojila bod protiv momčadi s vrha La Lige, a predsjednici opet prijateljski sjeli na večeru.

OPROŠTAJ SA STILOM To-me-čak! Gol i pobjeda! Sjajna Rijeka izbacila je AZ iz Europe...

Sociedad je zbog tog remija u Napulj išao sa strepnjom. Šanse za prolazak imali su i oni i Napoli, ali i AZ Alkmaar koji je u zadnjem kolu morao u našu Rijeku. Kod momčadi koju je u prvoj utakmici pobijedio 4-1 i koja nije imala nikakve izglede za prolazak skupine.

Kako su se bližili počeci utakmica na stadionima 'Rujevica' i 'Diego Armando Maradona' Jokin Aperribay bio je sve nervozniji. Momčad mu ide kod velikana Serie A, a Rijeci nitko ne daje ni teoretske šanse protiv Nizozemaca.

KOMENTAR Kakav fantastični tjedan riječke nogometne mladosti! Rožman i ekipa rade stvarno veliki posao

Pala je 'telefonada', a s Kvarnera je dobio poznate salve optimizma:

- Ma samo polako, ne znam zašto se brineš. Pa mi ćemo dobiti AZ i vi sigurno idete dalje - smijao se Mišković kolegi koji godišnje na klub troši 110 milijuna eura (cca. deset puta više nego Rijeka).

I... U 91. minuti Sociedad je gubio u Napulju, a na Rujevici je bilo 1-1. Da su utakmice tada završile Baski bi ispali, Nizozemci išli dalje. Sve se okrenulo u 30-ak sekundi. Ivan Tomečak zabio je za šokantni riječki 2-1 trijumf nad AZ Alkmaarom, Willian Jose zavukao loptu iza Ospine za 1-1 podno Vezuva i: skupinu su prošli Napoli i Real Sociedad.

Rožman: Tooooo!

Mišković je još pljeskao svojoj sjajnoj momčad i stručnom stožeru, presretan zbog europske pobjede protiv favorita iz Alkmaara kad mu je opet zazvonio telefon i pala prva čestitka, urlik sreće zapravo:

- Damire, svaka vam čast! - vikao je Jokin Apperibay iz Napulja.

- Mi nismo pobijedili, ali vi jeste. Hvala i sve čestitke tebi i svima u klubu. Nije bila zaje...cija, stvarno ste dobili i ispunili obećanje. Bravo, Rijeka!

Srušeni su i Hajduk u Splitu i AZ na Rujevici, a u nedjelju na Kvarner stiže - moćna modra družina Zorana Mamića. Rijeka-Dinamo... Hrvatski derbi s velikim europskim pečatom!

Idi na 24sata

Komentari 8

  • biberrr 12.12.2020.

    To je Rijeka, ne Lokomotiva ,krepat ma ne molat. Znalo se i nakon 004 da će Rijeka maksimalno odigrati i zadnje dvije i nitko neće protiv nje do lakih bodova. To je takav klub,mogu i izgubiti,ali ne bez borbe.

  • mbutin22 12.12.2020.

    Pobjeda nosi 570000 €, sve druge priče su suvišne!

  • Kontreras 12.12.2020.

    Forza diume lijepote moje pozz iz zagreba

Komentiraj...
Vidi sve komentare