Obavijesti

Sport

Komentari 8

Real prvi čestitao Rijeci: Svaka vam čast, ispunili ste obećanje!

Real prvi čestitao Rijeci: Svaka vam čast, ispunili ste obećanje!
7

Damire, svaka vam čast! Mi nismo pobijedili, ali vi jeste. Ispunio si obećanje. Hvala i sve čestitke tebi i svima u klubu. Bravo Rijeka, vikao je iz Napulja presretni Sociedadov predsjednik Aperribay

VIDEO

Hrvati i Baski se uvijek nađu na istim valnim dužinama. Dva naroda koji se razumiju u svakom smislu pa i u sportskom kojim se i oni i mi tako silno ponosimo.

POGLEDAJTE VIDEO: Ajmo svi... Svi, svi, svi!

Pokretanje videa...

Riječko slavlje nakon Alkmaara 01:28

U jesen 1990. igrom slučaja (tj. sudbine kakvu često imaju djeca pomoraca) zatekli smo se u Bilbau. U trgovinama, restaurantima i kafićima sudarali smo se s pitanjem 'Otkud ste'?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na odgovor 'Iz Rijeke, iz Hrvatske' svi bi skočili: 'Ma to, tako je! Iz - Hrvatske. Svoji na svome, ističite to još glasnije i ponosnije. Sretno, Hrvatska'! Nijednu kavu u ta tri baskijska dana nismo platili, na svakom koraku se osjećali kao da smo došli obitelji u posjet.

Real Sociedad iz prelijepog baskijskog San Sebastiana na Rujevici je Rijeku pobijedio 1-0 golom u zadnjoj minuti, predsjednici Damir Mišković i Jokin Aperribay uživali su u utakmici, stisnuli ruku jedan drugome i dogovorili novo druženje u San Sebastianu.

Velkovski i Lončar na 'Anoeti' su Baskima zavukli dva komada, oslabljena Rijeka senzacionalno je osvojila bod protiv momčadi s vrha La Lige, a predsjednici opet prijateljski sjeli na večeru.

To-me-čak! Gol i pobjeda! Sjajna Rijeka izbacila je AZ iz Europe...
To-me-čak! Gol i pobjeda! Sjajna Rijeka izbacila je AZ iz Europe...

Sociedad je zbog tog remija u Napulj išao sa strepnjom. Šanse za prolazak imali su i oni i Napoli, ali i AZ Alkmaar koji je u zadnjem kolu morao u našu Rijeku. Kod momčadi koju je u prvoj utakmici pobijedio 4-1 i koja nije imala nikakve izglede za prolazak skupine.

Kako su se bližili počeci utakmica na stadionima 'Rujevica' i 'Diego Armando Maradona' Jokin Aperribay bio je sve nervozniji. Momčad mu ide kod velikana Serie A, a Rijeci nitko ne daje ni teoretske šanse protiv Nizozemaca.

Kakav fantastični tjedan riječke nogometne mladosti! Rožman i ekipa rade stvarno veliki posao
Kakav fantastični tjedan riječke nogometne mladosti! Rožman i ekipa rade stvarno veliki posao

Pala je 'telefonada', a s Kvarnera je dobio poznate salve optimizma:

- Ma samo polako, ne znam zašto se brineš. Pa mi ćemo dobiti AZ i vi sigurno idete dalje - smijao se Mišković kolegi koji godišnje na klub troši 110 milijuna eura (cca. deset puta više nego Rijeka).

I... U 91. minuti Sociedad je gubio u Napulju, a na Rujevici je bilo 1-1. Da su utakmice tada završile Baski bi ispali, Nizozemci išli dalje. Sve se okrenulo u 30-ak sekundi. Ivan Tomečak zabio je za šokantni riječki 2-1 trijumf nad AZ Alkmaarom, Willian Jose zavukao loptu iza Ospine za 1-1 podno Vezuva i: skupinu su prošli Napoli i Real Sociedad.

Rožman: Tooooo!

Mišković je još pljeskao svojoj sjajnoj momčad i stručnom stožeru, presretan zbog europske pobjede protiv favorita iz Alkmaara kad mu je opet zazvonio telefon i pala prva čestitka, urlik sreće zapravo:

- Damire, svaka vam čast! - vikao je Jokin Apperibay iz Napulja.

- Mi nismo pobijedili, ali vi jeste. Hvala i sve čestitke tebi i svima u klubu. Nije bila zaje...cija, stvarno ste dobili i ispunili obećanje. Bravo, Rijeka!

Srušeni su i Hajduk u Splitu i AZ na Rujevici, a u nedjelju na Kvarner stiže - moćna modra družina Zorana Mamića. Rijeka-Dinamo... Hrvatski derbi s velikim europskim pečatom!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu