Obavijesti

Sport

Komentari 151

To-me-čak! Gol i pobjeda! Sjajna Rijeka izbacila je AZ iz Europe...

To-me-čak! Gol i pobjeda! Sjajna Rijeka izbacila je AZ iz Europe...
6

Rijeke svoju EL-avanturu 2020. završava s AZ-om na Rujevici. Bijeli bez šanse za prolazak, ali pobjeda im je donijela financijsku injekciju i poboljšanje koeficijenta. AZ je ispao iz Europe

Nogometaši Rijeke zaključili su natjecanje u skupini F Europske lige prvom pobjedom nakon što su na Rujevici porazili AZ Alkmaara sa 2-1.

Iako je utakmica na Rujevici bila mnogo važnija za nizozemski sastav, kojemu je pobjeda osiguravala prolazak u 16-inu finala, dok je Rijeka odavno znala da će joj ovo biti oproštaj od Europske lige za ovu sezonu, Riječani su na terenu izgledali kao jednako motiviran, ako ne i motiviraniji sastav.

Pokretanje videa...

Rožman nabrijava Riječane 00:30

Rijeka je povela golom Menala u 52. minuti, no pet minuta potom poravnao je Wijndal, da bi pobjedu za oproštaj od Europske lige Rijeci osigurao Tomečak u trećoj minuti sudačke nadoknade.

AZ je na Rujevicu stigao s novim trenerom. Umjesto Arnea Slota, koji je dobio otkaz zbog pregovora s Feyenoordom, momčad je vodio pomoćni trener Pascal Jansen.

Gosti su od prve minute zagospodarili terenom nametnuvši svoj ritam. Rijeka je veći dio prvog poluvremena provela na svojoj polovici i u prvih 45 minuta nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti gostima.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu AZ je imao u 30. minuti kada je Jesper Karlsson s desne strane sam izbio ispred Rijekinog vratara, no Ivan Nevistić je sjajno reagirao.

Rijeka je povela u 52. minuti iz svoj prve prilike na utakmici. Andrijašević je proigrao Menala, koji je pobjegao obrani gostiju i zabio pored Bizota.

Samo tri minute kasnije Gudmundsson je imao zicer, no sa svega pet metara je promašio cijeli gol. Ipak, AZ je izjednačio u 57. minuti, a zabio je Wijndal sjajno pogodivši sa 20-tak metara.

Deset minuta prije kraja susreta AZ je ostao s igračem manje nakon što je Karlsson isključen zbog neopreznog starta nad Štefuljem pogodivši ga nogom u glavu. Rijeka je igrača više iskoristila u samoj završnici.

Lončar se ubacio na lijevo krilo, ubacio u peterac gdje se Tomečak izborio za prostor za udarac za pobjednički pogodak.

U drugom susretu ove skupine Napoli i Real Sociedad su na stadionu Diego Armando Maradona odigrali 1-1.

Poveo je Napoli golom Zielinskog (35), a poravnao je Willian Jose (90+2).

Napoli je sa 11 bodova osvojio prvo mjesto u skupini F, Real Sociedad je s devet završio na drugoj poziciji, AZ Alkmaar je s osam bodova ostao treći, dok je Rijeka posljednja s četiri boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europska liga, skupina F, 6. kolo 18.55 , Rujevica
Rijeka
Menalo 52', Tomečak 90' +3
2 : 1
AZ Alkmaar
Wijndal 57'
Sortiranje događaja
90' +4

Kraj, kraj, kraj!!! Rijeka je pobijedila AZ Alkmaar 2-1 i izbacila Nizozemce iz Europe!!! Prvo poluvrijeme totalna dominacija gostiju, a onda Menalo i Tomečak donose prvu europsku pobjedu Bijelih ove sezone. Bravo, Rijeko!

90' +3

Gooool!!! Tomečak zabija za pobjedu Rijeke u Europskoj ligi! Poslao je nizozemskog beka 'po ćevape', rutinski zabio iz blizine. Bravo Bijeli, ovo je puni revanš za poraz u Alkmaaru i 570 tisuća blagotvornih eura za klupski budžet.

90'

Igrat će se još četiri minute nadoknade. A Sociedad je izjednačio u Napulju i Alkmaar sada ispada! Nakon 4-1 u prvoj utakmici Rijeka bi mogla biti krvnik AZ-ovih europskih ambicija.

85'

Štefulj se oporavio i vratio u igru. Sad je AZ u bunkeru, a Rijeka ide po sva tri boda! Na Rujevici se odigrava europski triler. Sociedad još gubi u Napulju pa je AZ-u i ovaj bod dosta za prolazak.

80'

Rijeka ima igrača više. Zbog 'krvničkog' starta (noga u glavu) sudac je isključio Jespera Karlssona. Još uvijek se ukazuje pomoć ozlijeđenom Štefulju.

Komentari 151