To je to što me zanima!

Tramezzanijev debi u Hajduku: Kreće s čak pet novih igrača?!

U odnosu na prošli susret sa Šibenikom Hajduk je potpuno promijenio fizionomiju, novi je predsjednik Jakobušić, sportski direktor Nikoličius, trener Tramezzani, a u postavu će Kalinić, Todorović, Teklić, Atanasov...
Vidi originalni članak

Hajduk se vraća na Šubićevac na prvi prvenstveni ogled sa Šibenikom nakon devet godina, susret najbližih susjeda igra se večeras od 18:05 sati. U međuvremenu su bijeli dva puta slavili na Šubićevcu u kupu, a jedini prvenstveni susret, onaj iz prve četvrtine aktualnog prvenstva, otišao je na stranu Šibenika, koji je napravio iznenađenje i došao do sva tri boda na Poljudu golom igrača Hajduka na posudbi Emira Sahitija.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

PAOLO TRAMEZZANI 'Hajduk nije običan klub, naša je dužnost vratiti ga korijenima'

Pa iako je od tog susreta prošlo tek tri mjeseca, u redovima Hajduka dogodile su se brojne promjene. Novi je predsjednik Lukša Jakobušić, novi su i sportski direktor Mindaugas Nikoličius i trener Paolo Tramezzani, a ako je suditi po onome što se radilo na treninzima, na Šubićevac će istrčati i gotovo kompletno nova postava igrača.

Utakmicu bi na golu trebao započeti Lovre Kalinić, povratnik nakon četiri godine, koji bi trebao donijeti dozu stabilnosti u nesigurno zadnju liniju Hajduka, koja je primila čak 21 gol u 14 utakmica jesenskog dijela prvenstva i po prvi put u novijoj povijesti kluba otišla na zimsku stanku s negativnom gol razlikom.

U na desnom boku priliku bi trebao dobiti Darko Todorović, koga je Hajduk doveo na posudbu iz Salzburga, a sportski direktor Nikoličius nedavno kazao: "Kako je moguće da Darko odigra odličnu utakmicu u remiju BiH protiv Nizozemske, a da u Hajduku ne igra, i nije tako dobar". Na lijevi bok bi trebao mladi reprezentativac David Čolina, još jedan od koga se očekuju puno bolja izdanja u nastavku sezone, dok bi stoperske pozicije trebali držati još jedna povratnik u postavu Stefan Simić te mladi Mario Vušković, koji je i dalje u prodajnom izlogu kao najizgledniji kandidat za prodaju.  

Najveća gužva je u veznom redu, gdje bi prema najavama napokon priliku trebao dobiti Tonio Teklić, za koga je Nikoličius kazao: "Teklić je u klubu već četiri godine a nije startao u niti jednoj utakmici. Meni je to jako čudno. Svi ga hvale, pola lige ga traži, a on ne igra!?" Od Teklića u Hajduku očekuju da iskoristi priliku i on bi u nastavku sezone trebao igrati u kontinuitetu.

Uz Teklića bi u vezi trebali zaigrati najbolji igrač i strijelac iz prvog dijela sezone Mijo Caktaš, kome se pruža prilika da zabije još koji gol i obori nove rekorde te Stanko Jurić, ali i - kao malo iznenađenje - Jani Atanasov, koji je dobro radio na pripremama. Lakša ozljeda odvojila je Nejašmića od treninga krajem prošlog tjedna, on se oporavio ali u Hajduku vjerojatno ne žele riskirati pa će Nejašmić ovaj susret započeti s klupe. O načinu na koji će Tramezzani posložiti vezni red ovisit će i izbor napadača, a najbliži postavi su Brazilac Jairo i Grk Diamantakos.

TONIO TEKLIĆ 'Lijepo je da me traži pola lige, ali nadam se prilici u Hajduku'

Bit će ovo susret u kome će debitirati novi trener Hajduka Paolo Tramezzani, pred kojim je teška zadaća. U kratkom roku mora vratiti momčadi samopouzdanje i dignuti je sa petog mjesta prvenstvene ljestvice, na kojoj mu trećeplasirana Gorica uz jedan susret više bježi 13, a četvrtoplasirana Rijeka uz dva susreta manje šest bodova. Hajduka čeka i naporan ritam, u narednih 37 dana stavlja čak 10 utakmica, od toga pet derbija. Pobjeda u Šibeniku sigurno bi im bila dobar vjetar u leđa.

Raniji su treneri i predsjednici Hajduka znali na razgovore s igračima pozivati kapetana momčadi, nominalno trojicu - četvoricu, ali i predstavnike stranaca, kao i mladih igrača. Sada grupa kapetana broji šestoricu, Miju Caktaša i Lovru Kalinića kao kapetana i njegovog zamjenika, potom Stanka Jurića koji je treći u nizu onih koji uzimaju kapetansku traku, Stefana Simića koji je iskusan i dobra spona između domaćih i stranih igrača, koje pak predstavlja Brazilac Jairo te na koncu predstavnik mlađih igrača u svlačionici Darko Nejašmić

Idi na 24sata

Komentari 14

  • igipop75 22.01.2021.

    Ajmoooo Šibenik

  • TomyDuchaček 22.01.2021.

    Kalinić,dobitna kombinacija....za Šibenik..

  • 22.01.2021.

    A da možda Šibenik ne kreče u lov sredine tablice protiv redizajniranog Hajduka?  Ne igra sportski direktor i trener igraju isti igraći kao do sada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare