To je to što me zanima!

'Redsi' dobili novog sportskog direktora: Škot kreće u potragu za zamjenom Jurgena Kloppa

Nevjerojatno sam ponosan što mi je ponuđena ova prilika. Liverpool je jedinstven klub i zahvalan sam što sam dobio priliku služiti mu u ovom svojstvu, rekao je Hughes
Vidi originalni članak

Vodstvo engleskog nogometnog velikana Liverpoola izabralo je Richarda Hughesa za novog sportskog direktora, objavili su "Redsi". Bivši tehnički direktor Bournemoutha sada kreće u potragu za nasljednikom Jurgena Kloppa, ali i novim pojačanjima. Dolazak Hughesa na Anfield, prvi je veliki potez Michaela Edwardsa, koji je nedavno imenovan glavnim direktorom Fenway Sports Groupe za nogomet.

Edwards i Hughes su kolege i prijatelji već dva desetljeća, još iz vremena kada su proveli zajedno u Portsmouthu. Edwards je bio analitičar podataka, a Hughes igrač.

UŠLI U ČETVRTFINALE KUPA VIDEO Spektakl sa sedam golova na Old Traffordu: United u 120. minuti izbacio Liverpool!

- Nevjerojatno sam ponosan što mi je ponuđena ova prilika. Liverpool je jedinstven klub i zahvalan sam što sam dobio priliku služiti mu u ovom svojstvu. Ljudi s pravom govore o bogatoj povijesti kojom se ova organizacija može pohvaliti, ali sadašnjost i budućnost su ono što me stvarno oduševljava - kazao je Hughes.

- Potpuno sam svjestan očekivanja i odgovornosti koje donosi preuzimanje ove pozicije - dodao je Hughes koji će službeno preuzeti funkciju 1. lipnja.

Bivši škotski reprezentativac upisao je više od 300 nastupa u karijeri, uglavnom za Portsmouth i Bournemouth. Rođen je u Glasgowu, međutim odrastao je u blizini Milana i igrao je u omladinskim pogonima Atalante prije nego što je prešao u akademiju Arsenala. Opisuju ga kao 'hodajuću knjigu kontakata' koja 'zna svakoga u nogometu'. Na koncu ove sezone Anfield napušta Jurgen Klopp koji je vodio "Redse" od 2015. godine osvojivši osam trofeja pri čemu Ligu prvaka (2019) i englesko prvenstvo (2020).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare