To je to što me zanima!

'Rekla mi je supruga, ostao sam bez riječi, Slaven mi je bio kum'

Nedavno mu je umro i brat, Miodrag Zambata. Jako sam povezan s tom obitelji, javio se Rora. Dinamo je zatražio od Uefe da danas u Moskvi igračima dopuste crni flor, a minuta šutnje bit će u nedjelju u HNL-u
Vidi originalni članak

Ostao sam bez riječi kad mi je supruga rekla. Mi smo bili vjenčani kumovi. On je nama bio kum, u šoku smo zatekli Krasnodara Roru (75) nakon vijesti o smrti Slavena Zambate.

POGLEDAJTE VIDEO: Slaven Zambata o karijeri

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U 81. GODINI Preminuo je Slaven Zambata

Sve je pogodila i zatekla, legendarni Dinamov napadač preminuo je u 81. godini. Zbog Uefinih krutih pravila minuta šutnje i crni flor neće biti mogući danas u Moskvi na utakmici CSKA-a i Dinama, iako će Dinamo pokušati "isposlovati" barem flor, već u nedjelju u HNL-u protiv Lokomotive.

- Taman sam krenuo zvati dečke koji su još živi, da vidim znaju li. Nedavno mu je umro i brat, Miodrag Zambata. Jako sam povezan s tom obitelji. Pa Miodrag mi je asistirao za prvi gol u karijeri dok sam sa 16 godina igrao za Šibenik. Sa Slavenom sam proveo predivne godine u Dinamu.

A Zambata više od deset godina tijekom kojih je sa 156 golova u 251 utakmici ispisao legendu. Među svim silnim golovima i utakmicama ističe se njih više, ali, primjerice, epski preokret u polufinalu Kupa velesajamskih gradova u polufinalu protiv Eintrachta nikad se neće zaboraviti. Dinamo je izgubio u gostima 0-3, a onda u uzvratu pobijedio 4-0. Lavinu golova pokrenuo je upravo Zambata i zajedno sa suigračima preko Leedsa u finalu kasnije digao najveći trofej.  A u veljači 1967. Celticu, koji je malo kasnije postao prvak Europe, zabio je za pobjedu u Glasgowu. Bio je to svojevrsni europski Superkup.

Kasnije je nastupao za belgijske klubove KSV Waregem i FC Crossing iz Bruxellesa (1969. -1972.), a kad se ujesen 1972. vratio u Zagreb, odigrao je posljednje utakmice za Dinamo jer je zbog težih ozljeda (operirao je oba meniskusa) morao završiti karijeru, a to je učinio 1973. u austrijskoj ekipi Villach.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 31 utakmicu i postigao 21 gol. Kao kapetan reprezentacije sudjelovao na OI 1964. u Japanu. 

Osim za nogomet, bio je silno talentiran za jahanje, košarku, nogomet, rukomet, a jedan je od rijetkih nogometaša s diplomom, i to pravnika. Često je bio i stručni komentator za 24sata i o Dinamu je uvijek, baš uvijek govorio sa žarom...

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Toma123 12.11.2020.

    i Rori i Zambati vječna hvala, počivali u miru Božjem.Ova 2020. nikako ne prestaje sa lošim vijestima, samo da što prije prođe...

  • purger'73 29.10.2020.

    Legendo počivaj u miru Božjem, obitelji iskrena sućut.

  • zelena mamba 29.10.2020.

    Nikad više takve škvadre

Komentiraj...
Vidi sve komentare