To je to što me zanima!

Remi Rijeke i Slaven Belupa nakon ''ludnice'' na Kantridi

Slaven Belupo je dvaput vodio na Kantridi, no momčad Matjaža Keka se vraćala i u 82. minuti uspjela preokrenuti, da bi gosti u 89. minuti ipak uspjeli pogoditi za 3-3...
Vidi originalni članak

Rijeka i Slaven Belupo su za razliku od prave dosade na Poljudu u splitskom derbiju, odigrali susret s puno preokreta i čak šest golova. Na Kantridi je završilo 3-3, a momčad Matjaža Keka tako još uvijek ne zna za pobjedu. 

Već u osmoj minuti veliki šok na Kantridi. Muzafer Ejupi sjajno je skočio na ubačaj s desne strane te glavom prvo pogodio lijevu stativu, a onda, kada mu se lopta odbila u noge, sigurno pogodio za veliko vodstvo 'farmaceuta'. U 18-minuti riječki Brazilac opasno je zaprijetio kada je odlično gađao s nekih 25 metara, ali Moisesova lopta prozujala je tik uz lijevu vratnicu. 

Moises se osramotio s bijele točke

Rijeka je pet minuta prije kraja prvog poluvremena imala priliku za izjednačenje iz penala, no Moises je s bijele točke pucao kao vjerojatno nitko nikada prije njega. Bio je to grozan pokušaj, lopta je u nečemu što je trebala biti panenka, samo po travi 'dopuzala' do gola Slavena gdje ju golman Rozman nogom odbija. Kek se kod klupe domaćina nije niti pomaknuo u nevjerici što je napravio inače vrlo dobri Brazilac. 

Međutim, u samoj završnici prvog poluvremena Rijeka je ipak uspjela izjednačiti. Bezjak je pred golom Belupa zaustavio jedan blagi udarac, brzo se okrenuo i lakoćom zabio za 1-1. 

Iako se činilo da je taj gol oporavio Rijeku, već u drugoj minuti nastavka novi šok na Kantridi. Zabio je Muzafer Ejupi, a Anas Sharbini šest minuta kasnije promašuje veliku priliku za novo izjednačenje. 

Balaj i Bezjak za preokret, Križman u 89. za 3-3

Ipak u 68. minuti Bekim Balaj jednu odbijenu loptu uspijeva pospremiti u mrežu za veliko oduševljenje domaćih navijača. Isi igrač u 74. pogađa stativu, a dvije minute kasnije Lešković je glavom iz blizine neometan prebacio cijeli gol. 

U 82. minuti Rijeka je ipak uspjela do vodstva. Roman Bezjak dobio je loptu s lijevog boka, okrenuo je potom zadnju liniju gostiju i pogodio niskom jakom loptom donji desni kut. Činilo se tada da će Rijeka nakon teške muke ipak do sva tri boda, no u 89. minuti lopta se neočekivano odbila do Sandija Križmana koji je iz čiste situacije, nekih pet metara iskosa s desne strane, lako matirao Simona Slugu za novo izjednačenje i konačnih 3-3. 

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Joker 🃏 20.07.2015.

    E moja Rijeko ša je ovo??

  • tonebrod 20.07.2015.

    bit ce rekordna godina po smjeni trenera!!

  • jožek2 20.07.2015.

    Kao i Dinamo i Rijeka loše starta, ali koliko vidim nije to više ni R od one Rijeke iz prošlog prvenstva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare