To je to što me zanima!

'Revolveraš' je u bijegu: Htio sam zaštititi navijače PAOK-a

'Gazda' grčkog PAOK-a, Ivan Savvidis, koji je svojim upadom s pištoljem prekinuo utakmicu protiv AEK-a trenutno je u bijegu, jer je lokalna policija izvjestila da ga traže kako bi ga uhitili
Vidi originalni članak

Ivan Ignatjevič Savvidis, biznismen i političar, jedan od najmoćnijih Grka, vlasnik nogometnog kluba PAOK i bivši član ruskog Parlamenta blizak s Putinom, u nedjelju je u 90. minuti utakmice između PAOK-a i AEK-a 'uletio' na teren s pištoljem nakon što je njegovom klubu poništen presudni gol u borbi za prvo mjesto.

VIDEO: PRIJETIO SUCU SMRĆU Kaos u Grčkoj! Gazda PAOK-a s pištoljem 'uletio' na travnjak

Prekinuta je utakmica, prekinuto je i prvenstvo, Europsko udruženje klubova (ECA) suspendiralo je PAOK, a njihov 'gazda' ispričao se zbog svog ispada.

- Jako mi je žao. Očito je da nisam imao pravo ovako upasti na teren.

Kada je u 90. minuti poništen gol za njegovu ekipu, uletio je na teren s pištoljem za pojasom, vikao na svoje igrače da napuste teren, a zatim se uputio prema glavnom sucu kojem je navodno i zaprijetio prije nego što su ga tjelohranitelji odvukli nazad.

GAZDA PAOK-A Tko je 'revolveraš' zbog kojeg je prekinuto grčko prvenstvo?

Savvis tvrdi da je njegova reakcija proizašla iz više negativnih situacija u grčkom nogometu, potezima sudaca i njihovih pomoćnika, suspenzijama i prosvjedima s više strana.

- Moj jedini cilj bio je zaštititi desetke tisuća PAOK-ovih navijača od provokacija, nemira i ljudskih žrtava. Molim vas, vjerujte da nisam imao namjeru sudjelovati u svađi s našim protivnicima ili sucima - i očito nisam nikome prijetio.

- Unatoč neprestanim napadima s kojima se suočavam, borim se i nastavit ću se boriti za pravedan nogomet, ravnopravno suđenje u svim susretima i naslove osvojene na terenu, a ne u sudnicama.

POSTOJI MOGUĆNOST Ako Uefa izbaci Grke, mi ćemo imati dva kluba u Ligi prvaka?!

Tiskovna agencija AFP izvještava da je Savvidis u bijegu nakon što je lokalna policija izjavila da ga traže kako bi ga uhitili.
 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • KrešoKovačić 14.03.2018.

    da nije zbrisao u Bosnu kao naši političari i ekonomisti kad zagusti

  • deda52 13.03.2018.

    He,he, htio je zaštiti navijače, pa ovo je za NewsBar. A jest junačina, pobjegulja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare