To je to što me zanima!

Rijeka - Bundesliga u šopingu! Čolak 7, Štefulj 3 milijuna eura

U klubu kriju imena njemačkih klubova kao Coca Cola tajnu sastojaka, ni u ludilu ne idu 'on the record', ali nema ni demantija. Svoj dolazak na Rujevicu najavili su i iz Serie A, jako ih zanima vratarski dragulj Pandur
Vidi originalni članak

Kad je u zadnjem kolu naše lude korona-sezone Antonio Čolak (26) utrpao četiri komada Istri procijenili smo kako mu je cijena sada skočila možda i na 5 milijuna eura. Procijenili i - podcijenili.

POGLEDAJTE VIDEO: Riječka pobjednička pjesma usred Splita

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Interes za Čolaka ide iznad Dinama (koji je navodno nudio 3 milijuna eura) i VfB Stuttgarta (čiji interes se preliminarno na oko 5 milijuna).

Veliki je broj klubova, njih desetak, većina kojih zasad tek obigrava oko Čolaka, a na Rujevici kriju imena klubova kao Coca Cola tajnu sastojaka.

Ni u ludilu ne idu 'on the record', ali - nema ni demantija. Štoviše, iz nekoliko izvora jako bliskih Rijeci potvrđeno nam je kako je jedan Bundesligaša jače kategorije nego Stuttgart razgovore o Čolaku počeo od 6-7 milijuna eura.

Očigledno činjenice da je 'Čoki-gol' na širem spisku izbornika Dalića, a uz to i najbolji strijelac te najbolje ocijenjeni igrač cijele Prve HNL za sezonu 2020/21, imaju i svoj blagotvorni financijski efekt čija će se konkretnost tek rasplesti jer... Ove sezone kasni sve pa i prijelazni rok.

A da Bundesliga u ova teška pandemijska vremena ima ozbiljnu namjeru obaviti šoping na Rujevici ilustrira još jedna vijest: sjajni mladi lijevi bočni Daniel Štefulj (20) također je na meti nekoliko njemačkih klubova (i otac mu je karijeru napravio u Bundesligi), a početna cijena je 3.000.000 €.

Naravno, ako se za Čolaka utrži prava lova onda Rijeka neće tek tako u prodaju ostalih dragulja koje bi mladi (i već trofejni) trener Simon Rožman (37) rado zadržao - ako ništa, a onda barem dok se ne razjasni koliko će daleko ove jeseni Rijeka otići u Europi.

Stoga se zasad ozbiljno ne razmatra niti interes za vratarsku senzaciju, 20-godišnjeg Ivor Pandura koji je zapeo za oko klubovima iz Serie A i Serie B, a najavljeni su i dolasci na Rujevicu da bi se konkretnije popričalo o mogućem transferu.

Inače, Rijeka je u kontaktu sa albanskom Vllaznijom u kojoj je na poziciju sportskog direktora sjeo negdašnji igrač Bijelih Matko Djarmati pa se sa albanskim klubom razgovara o mogućoj suradnji, razmjeni igrača i sl.

Kontakt postoji, a 'Lokomotivin poučak' govori o tome koliko suradnja sa albanskim i kosovskim klubovima može biti dobra. Vllaznia je prvi klub Napolijevog sjajnog braniča Elseida Hysaja, a iz tamošnje Škole nogometa put do Rujevice je našao i Bekim Balaj, napadač koji je odličan dojam u svojih godinu i pol dana u Rijeci (46 utakmica i 18 golova).

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Pao i ustao. 07.08.2020.

    Ko bi drugi i bio najbolji u ligi,nego naš ercegovac Čolak,gdje god dođemo najbolji smo.

  • Duringthewar 06.08.2020.

    Ne vjerujem da ih Rijeka može prodat za toliko zato jer su financijski loše stoje i Miško ih prvom prilikom želi prodat. Osim ako Maminjo ne namakne love i kojeg igrača kao što je već radio

  • Gnječ_usne 06.08.2020.

    Riecca dodala gas. Ide po duplu krunu

Komentiraj...
Vidi sve komentare