To je to što me zanima!

'Rijeka mi čini dobro, pokazat ću više od driblinga i talenta'...

Nisam ni uobražen, ni nerealno neskroman. Znam da znam igrati nogomet i da imam potez koji prelomi utakmicu, ali želim postati i postat ću kompletan nogometaš, kaže nam Murić
Vidi originalni članak

Robert Murić (23) u Rijeci je od početka veljače ove godine. U 29 odigranih utakmica osam golova i šest asistencija. Talent očigledan i neupitan još otkad je prvi put zaigrao za Dinamov podmladak, kao 17-godišnjak.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Raskošna ljevica nekoliko je puta oduševila i u ovih nepunih osam mjeseci u bijelom dresu, a treninzi i utakmice pokazuju da je 23-godišnji 'fantazista' svjestan kako je u fazi karijere u kojoj će ili krenuti u karijeru na razini bogomdane klase ili ostati jedna od brojnih priča o tek djelomično realiziranom talentu.

- Sa 23 godine više se ni može pričati samo o talentu. Utoliko prije jer sam kao veliki talent prepoznat i označen odmah na početku karijere - priča nam Murić nakon jutarnjeg treninga.

- Drago mi je da se primjećuje kako ne želim da moja nogometna priča ostane na tim atraktivnim, ali povremenim driblinzima, asistencijama i golovima. Gledajte, nisam ni uobražen, ni nerealno neskroman. Znam ja dobro kako taj dio igre prema naprijed kod mene nikada nije bio niti će biti problem. Znam da znam igrati nogomet i da imam potez koji prelomi utakmicu.

VIDEO Bišćanova prva euro-pobjeda i Murićev gol: Kako me šef muči!

Što se mijenja?

- Promjena priče sa mojim navikama u igri krenula je sa Igorom Bišćanom, a nastavlja i sa novim trenerom Rožmanom. Rijeka mi čini dobro i ovo je idealno okruženje za pozitivni iskorak u karijeri. Jer je, istina je da se sve više posvećujem obveznoj igri, igri prema nazad. Želim postati i postat ću kompletan nogometaš. Ponudit ću više od atrakcija i neredovitih ključnih poteza. Nema ispadanja iz formacije, nema 'time-outa' u visokom presingu. Vjerojatno će, kao uostalom i cijeloj momčadi, trebati još malo vremena da svi zajedno zahtjeve novog trenera pretvorimo u automatizme u igri, ali uspjet ćemo. Sigurno.

Simon Rožman vas je malo jače 'nagazio' u Umagu?

- Je, u tih nekoliko dana smo stvarno žestoko trenirali, zato smo možda na Kantridi sa Zrinjskim i bili malo 'teži' na nogama. Sve je to dio promjene na čelu struke koja će vrlo brzo dati svoje pozitivne efekte.

Bišćan i mlade reprezentacija?

- Neću ulaziti u razloge njegovog rastanka s Rijekom. Niti želim, niti mi je pametno da ja o tome nešto govorim, ali ovo ću reći jer je neupitna činjenica: Bišćan je sjajan trener. I zato nemam ni najmanju sumnju da su ova mlada generacija naših nogometaša i Bišćan kao izbornik U-21 repke vrhunska kombinacija - rekao nam je Robert Murić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Skyfall 2012 16.10.2019.

    Prvo moraš biti čvrsto na zemlji..

Komentiraj...
Vidi sve komentare