To je to što me zanima!

Rijeka drži korak za Osijekom: Slaven promašio penal za remi

Rijeka je u 17. kolu Prve HNL teškom mukom srušila Slaven Belupo (2-1). Po gustoj magli i teškim uvjetima, Riječanima su pobjedu donijeli autogol Krstanovića i Drmić. Jedini gol za domaće zabio je Caimacov, a Hadžić je u završnici promašio penal
Vidi originalni članak

Nogometaši Rijeke u susretu su 17. kola Prve HNL kao gosti u Koprivnici svladali Slaven Belupo s 2-1 (0-0).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rijeka je oba pogotka postigla nakon ubacivanja Murića s desne strane, u 51. minuti Murić je izveo korner, a na loptu su krenuli Smolčić nogom i Krstanović glavom. Njom je na kraju ipak igrao iskusni napadač Slavena te pogodio suprotni kut zatečenog Čovića.

Kod drugog pogotka Murić se driblingom izborio za prostor za ubačaj, a na prvoj vratnici Drmić je utrčao ispred svog čuvara i glavom postigao svoj već 13. prvenstveni pogodak ove sezone. Najbolji je strijelac lige, a za vratom mu puše Marko Livaja koji ima dva gola manje.

Najljepši potez utakmice izveo je ipak domaći veznjak Caimacov koji je u 74. minuti oduzeo loptu Čerinu pred kaznenim prostorom gostiju, a onda sa 20 metara pogodio sam gornji desni kut nemoćnog vratara Rijeke.

Imao je domaći sastav odličnu priliku i poravnati, ali udarac Hadžića s bijele točke u 85. minuti obranio je Zlomislić. Susret se igrao po gustoj magli koja je onemogućavala vidljivost. Riječani nisu briljirali, ali su se provukli i zadržali korak za prvoplasiranim Osijekom. 

Ovom pobjedom druga Rijeka se ponovno primaknula vodećem Osijeku na samo bod zaostatka, Rijeka ima 33, a Osijek 34 boda, oba sastava su odigrala po 16 utakmica, kao i treći Hajduk koji ima 30 bodova, dok je četvrti Dinamo sa 28 bodova i utakmicom manje.

Slaven Belupo je ostao pretposljednji sa 13 bodova, šest više od posljednjeg Hrvatskog dragovoljca.

Idi na 24sata

Komentari 143

  • NAJLJEPŠA MEĐIMURKA 27.11.2021.

    Krstanović opet zabio gol, svaka cast u tim godinama ..

  • MateBan 27.11.2021.

    Velika igra Rijeke imaju 1 udarac u okvir gola a zabili dva gola ,zaista savršenstvo

  • 27.11.2021.

    nesretan poraz Slavena

Komentiraj...
Vidi sve komentare