Obavijesti

Sport

Komentari 143

Rijeka drži korak za Osijekom: Slaven promašio penal za remi

Rijeka drži korak za Osijekom: Slaven promašio penal za remi

Rijeka je u 17. kolu Prve HNL teškom mukom srušila Slaven Belupo (2-1). Po gustoj magli i teškim uvjetima, Riječanima su pobjedu donijeli autogol Krstanovića i Drmić. Jedini gol za domaće zabio je Caimacov, a Hadžić je u završnici promašio penal

Nogometaši Rijeke u susretu su 17. kola Prve HNL kao gosti u Koprivnici svladali Slaven Belupo s 2-1 (0-0).

Pokretanje videa...

Josip Drmić u Rijeci 01:47

Rijeka je oba pogotka postigla nakon ubacivanja Murića s desne strane, u 51. minuti Murić je izveo korner, a na loptu su krenuli Smolčić nogom i Krstanović glavom. Njom je na kraju ipak igrao iskusni napadač Slavena te pogodio suprotni kut zatečenog Čovića.

Kod drugog pogotka Murić se driblingom izborio za prostor za ubačaj, a na prvoj vratnici Drmić je utrčao ispred svog čuvara i glavom postigao svoj već 13. prvenstveni pogodak ove sezone. Najbolji je strijelac lige, a za vratom mu puše Marko Livaja koji ima dva gola manje.

Najljepši potez utakmice izveo je ipak domaći veznjak Caimacov koji je u 74. minuti oduzeo loptu Čerinu pred kaznenim prostorom gostiju, a onda sa 20 metara pogodio sam gornji desni kut nemoćnog vratara Rijeke.

Imao je domaći sastav odličnu priliku i poravnati, ali udarac Hadžića s bijele točke u 85. minuti obranio je Zlomislić. Susret se igrao po gustoj magli koja je onemogućavala vidljivost. Riječani nisu briljirali, ali su se provukli i zadržali korak za prvoplasiranim Osijekom. 

Slaven Belupo i Rijeka sastali se u 17. kolu HT Prve lige

Ovom pobjedom druga Rijeka se ponovno primaknula vodećem Osijeku na samo bod zaostatka, Rijeka ima 33, a Osijek 34 boda, oba sastava su odigrala po 16 utakmica, kao i treći Hajduk koji ima 30 bodova, dok je četvrti Dinamo sa 28 bodova i utakmicom manje.

Slaven Belupo je ostao pretposljednji sa 13 bodova, šest više od posljednjeg Hrvatskog dragovoljca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. HNL 17. KOLO 17:05 , Stadion Ivan Kušek-Apaš, Koprivnica
Slaven
Caimacov 74'
1 : 2
Rijeka
Krstanović (ag) 51', Drmić 71'
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraj u Koprivnici. Rijeka je i po drugi put ove sezone teškom mukom slavila nad Belupom. Rijeka je povela autogolom Krstanovića, povećao je Drmić svojim 13. golom u prvenstvu, a smanjio je Caimacov. 

Domaćini su imali i veliku priliku za doći do boda, ali Zlomislić je obranio penal Hadžiću u završnici.

Bila je to tvrda i čvrsta utakmica po gustoj magli i jako teškim uvjetima. Nismo vidjeli puno prilika, Belupo je u većem dijelu utakmice bio bolji i konkretniji, ali Rijeka je bila sretnija. U trenucima kada je bila bezidejna, povela je autogolom Krstanovića i to bez udarca na gol.

Riječani su se tako spretno provukli kroz Koprivnicu te zadržali korak za prvoplasiranim Osijekom koji ima bod više. 

90'

Domaćini su žestoko pritisnuli u ovim trenucima. Promašili su penal i veliku šansu za remi, no ne posustaju. Imaju još četiri minute za doći barem do boda. 

89'

Riječani su imali šansu za zapečatiti utakmicu. Vučkić je ušao u šesnaesterac i pucao, ali Čović je to skinuo. 

87'

Brani Zlomisliiiiiiiiiiiiiiiiiić! Hadžić je izborio penal i odlučio ga izvesti. Pucao je u donji lijevi kut, ali lopta je bila toliko sporta da je Zlomislić stigao baciti se i uhvatiti živu loptu. Zekić ludi na klupi. 

85'

Penal za Belupo! Hadžić je pucao po golu, a lopta je u ruku pogodila Smolčića. Lovrić je pokazao na bijelu točku i dao žuti karton kapetanu Rijeke. 

Komentari 143