To je to što me zanima!

'Rijekini igrači dopuštaju da ih se pobijedi i da ih se našamara'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ova momčad Rijeke je prije dva tjedna dozvolila Gorici da je na Rujevici i 'istuče' i uzme bodove. A onda su dozvolili da ih Dinamovi igrači 'šamaraju' kako stignu, kaže legendarni 'Krlja' Radović
Vidi originalni članak

U očekivanju odluka klupskog vrha nakon Rijekine serije od tri uzastopna HNL poraza pod trenerskim ravnanjem Simona Rožmana, crni je niz tema većine riječkih ćakula.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Milan 'Krlja' Radović (67) jedna je od autentičnih riječkih nogometnih legendi. Golgeterčina iz '70-ih i početka '80-ih godina prošlog stoljeća, napadačka klasa te razine da je bio i najbolji strijelac i u onoj nekadašnjoj, strahovito jakoj ligi.

Radović o nogometu zna sve. Niti ga se može prevariti, niti je ikad imao problema da izravno 'u glavu' dijagnosticira problem. A o tri poraza zaredom (1-2 od Gorice kod kuće, 2-3 u Osijeku pa 0-5 od Dinama na Rujevici) 'Krlja' kaže:

- Mislim da Rijeka ima bolju momčad od Hajdukove, ali igrači Osijeka i Hajduka imaju tu neku urođenu agresivnost i gard, a igrači Rijeke to nemaju. A nije uvijek bilo tako! Znali smo se mi nekad 'potući' sa klubovima takozvane 'velike četvorke' i biti itekako ravnopravni. Imali smo u sebi neki inat, nismo nikome priznavali da je bolji i borili smo se za boje kluba kako taj klub zaslužuje. A ova današnja momčad Rijeke je prije dva tjedna dozvolila Gorici da je na Rujevici i 'istuče' i uzme bodove - govori Radović za Novi List.

RIJEKA NAKON 'PETARDE' Mišković struci: Ohladite se tri dana, a onda ćemo razgovarati

- Bio sam igrač i znam da ima utakmica kad ti ne ide, sve je to meni jasno, ali ovakvo ponašanje prema poslu i igri je nedopustivo. Meni je neshvatljivo da igrači Rijeke žele pobjedu protiv Dinama, a ne naprave pošteni prekršaj. U posljednje se vrijeme Rijekini igrači ponašaju prilično razmaženo, a moraju preuzeti dio krivice za loše igre i rezultate.

Radović ne amnestira trenera, ali mu je neshvatljivo da igrač u dresu s Rijekinim grbom može dozvoliti da ga se 'šamara':

- Simon Rožman apsolutno zaslužuje kritike zbog ovog visokog poraza od Dinama, ali igrači su ti koji na terenu vuku poteze i odlučuju. Pritom mi nije jasno da im je svejedno izgubiti s jedan, dva ili pet golova razlike. Mene su učili da onome tko te prvi udari moraš vratiti dvaput, a igrači Rijeke su dozvolili da ih Dinamovi igrači 'šamaraju' kako stignu! - rekao je Milan Radović.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 40

  • since28101950 13.11.2019.

    kaze lik rijeka ima bolje igrace od Hajduka a Hajduk sa slabom igrom skoro 10 bodova ispred rijeke....

  • since28101950 13.11.2019.

    Lijepa prica gotovaaa Kako ono "100 godina klecanja"? Kako ste ono brojali, ajmo sad mi...5 utakmica bez pobjede protiv Hajduka ili 544 dana

  • papilon100 12.11.2019.

    Igrat ostro muski svakako ali tuc i trgat nekog ko je bolji od tebe je grijeh.Dinamo je trenutno svemirski brod i pobjeda donosi samo tri boda a protiv izravnog kokurenta tri boda su sest bodova.Korak po korak drugo mjesto donosi kvalifikaciju za ligu prvaka i Love.

Komentiraj...
Vidi sve komentare