To je to što me zanima!

Roberta su navijači podigli na jug: Pamtit ću to cijeli život...

POGLED S JUGA Robert Vidović (31) derbi je gledao s juga na koji ga je dovela Torcida nakon što nije ispunio aplikacijski obrazac pa nije mogao biti na dijelu tribine za osobe s invaliditetom
Vidi originalni članak

Robert Vidović (31) rođen je s cerebralnom paralizom i od rođenja je u kolicima. Veliki je navijač Hajduka, a maksimirski derbi ostat će mu u posebnom sjećanju jer je gledao s Torcidom, koja mu je i pomogla da se smjesti ispod semafora.

Robertova prva namjera bila je gledati utakmicu ispod zapadne tribine, gdje je mjesto za osobe s invaliditetom. No nije ispunio aplikacijski obrazac pa nije mogao ući.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Cijeli život sam u Zagrebu, idem na sve utakmice Hajduka i nikad nisam imao problema, iako sam uglavnom u Hajdukovom dresu i sa šalom oko vrata. Kao i obično, došao sam na Maksimir na ulaz za invalide s pratnjom, ali su mi ovoga puta rekli da ne mogu ući bez posebne akreditacije. Revoltiran, nisam želio otići kući nego sam rekao prijatelju da me odgura do južne tribine i tamo smo, bez problema, kupili ulaznice i uz pomoć ekipe iz Torcide nekako sam se smjestio na jugu Maksimira. Ponavljam, meni je ispalo još i bolje, ali sramota je da invalida u kolicima tjeraju na tribinu na kojoj nema ni rampe, ni bilo kakve mogućnosti pristupa invalidima - kaže nam Robert.

AUKCIJA "ŠIMUNOV KORAK" Nije bitno tko je za Dinamo ili Hajduk, nego imati veliko srce

U Maksimiru postoji sustav prijava osoba s invaliditetom, ispuni se aplikacijski obrazac te se potom podigne ulaznica. Naravno, postoji određen broj mjesta za osobe s invaliditetom koji je za derbi bio popunjen. I jednostavno Robert nije mogao ući te je odlučio gledati utakmicu uz Torcidu.

Navijača Hajduka bilo je oko 2000, a posebno ludilo nastalo je kad je Mijo Caktaš izjednačio. Na kraju, sudac Bebek produžio je utakmicu šest minuta, ali je Hajduk izdržao sve silne nalete Dinama i zasluženo osvojio bod. Robert je bio oduševljen borbom Hajduka i bodom u derbiju.

- Iskreno, meni je među Torcidom bilo i bolje i ovaj ću derbi pamtiti cijeli život. Zahvalio bih se redarima na jugu Maksimira i pogotovo Torcidi koji su me primili na svoju tribinu i koji su me na rukama u kolicima nosili preko stepenica - ispričao nam je Robert, koji utakmice Hajduka pohodi od 2006.

BILI REKORDER Na Maksimiru nije igrao 2015 dana, a u Hajduku je 11 godina

Susret Dinama i Hajduka nije mu bio prvi na Maksimiru, čest je gost, a bio je i na susretu Dinama i Benfice, koji je došao pogledati jer je Torcida u dobrim odnosima s navijačima lisabonskog kluba. Također, derbi je išao gledati i u Vinkovce, gdje se prošle godine igralo finale Hrvatskog kupa.

Robert je diplomirani novinar, radi na održavanju i uređivanju web stranica, a slobodno vrijeme posvećuje Hajduku, kojeg je pratio na svim stadionima, osim na Gradskom vrtu u Osijeku i na Rujevici. Priliku će imati u veljači sljedeće godine.

- Nadam se da ću uskoro i na ta dva stadiona - rekao je Robert.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • kakogod 24.11.2019.

    Svaka čast... NN Boys & Torcida, brothers fotever!

  • 24.11.2019.

    Lijepa gesta Torcide,svaka čast,ali dragi Dinamovci,vjerujte da nas većina Hajdukovaca navija za Dinamo kad igra u Europi,pa čak i oni što svašta pišu,vjerujem da u dubini duše drukaju za Dinamo

  • Joker123 24.11.2019.

    Svaka cast

Komentiraj...
Vidi sve komentare