Obavijesti

Sport

Komentari 30

Roberta su navijači podigli na jug: Pamtit ću to cijeli život...

Roberta su navijači podigli na jug: Pamtit ću to cijeli život...
6

POGLED S JUGA Robert Vidović (31) derbi je gledao s juga na koji ga je dovela Torcida nakon što nije ispunio aplikacijski obrazac pa nije mogao biti na dijelu tribine za osobe s invaliditetom

VIDEO

Robert Vidović (31) rođen je s cerebralnom paralizom i od rođenja je u kolicima. Veliki je navijač Hajduka, a maksimirski derbi ostat će mu u posebnom sjećanju jer je gledao s Torcidom, koja mu je i pomogla da se smjesti ispod semafora.

Robertova prva namjera bila je gledati utakmicu ispod zapadne tribine, gdje je mjesto za osobe s invaliditetom. No nije ispunio aplikacijski obrazac pa nije mogao ući.

Pokretanje videa...

01:30

- Cijeli život sam u Zagrebu, idem na sve utakmice Hajduka i nikad nisam imao problema, iako sam uglavnom u Hajdukovom dresu i sa šalom oko vrata. Kao i obično, došao sam na Maksimir na ulaz za invalide s pratnjom, ali su mi ovoga puta rekli da ne mogu ući bez posebne akreditacije. Revoltiran, nisam želio otići kući nego sam rekao prijatelju da me odgura do južne tribine i tamo smo, bez problema, kupili ulaznice i uz pomoć ekipe iz Torcide nekako sam se smjestio na jugu Maksimira. Ponavljam, meni je ispalo još i bolje, ali sramota je da invalida u kolicima tjeraju na tribinu na kojoj nema ni rampe, ni bilo kakve mogućnosti pristupa invalidima - kaže nam Robert.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Nije bitno tko je za Dinamo ili Hajduk, nego imati veliko srce
Nije bitno tko je za Dinamo ili Hajduk, nego imati veliko srce

U Maksimiru postoji sustav prijava osoba s invaliditetom, ispuni se aplikacijski obrazac te se potom podigne ulaznica. Naravno, postoji određen broj mjesta za osobe s invaliditetom koji je za derbi bio popunjen. I jednostavno Robert nije mogao ući te je odlučio gledati utakmicu uz Torcidu.

Navijača Hajduka bilo je oko 2000, a posebno ludilo nastalo je kad je Mijo Caktaš izjednačio. Na kraju, sudac Bebek produžio je utakmicu šest minuta, ali je Hajduk izdržao sve silne nalete Dinama i zasluženo osvojio bod. Robert je bio oduševljen borbom Hajduka i bodom u derbiju.

- Iskreno, meni je među Torcidom bilo i bolje i ovaj ću derbi pamtiti cijeli život. Zahvalio bih se redarima na jugu Maksimira i pogotovo Torcidi koji su me primili na svoju tribinu i koji su me na rukama u kolicima nosili preko stepenica - ispričao nam je Robert, koji utakmice Hajduka pohodi od 2006.

Na Maksimiru nije igrao 2015 dana, a u Hajduku je 11 godina
Na Maksimiru nije igrao 2015 dana, a u Hajduku je 11 godina

Susret Dinama i Hajduka nije mu bio prvi na Maksimiru, čest je gost, a bio je i na susretu Dinama i Benfice, koji je došao pogledati jer je Torcida u dobrim odnosima s navijačima lisabonskog kluba. Također, derbi je išao gledati i u Vinkovce, gdje se prošle godine igralo finale Hrvatskog kupa.

Robert je diplomirani novinar, radi na održavanju i uređivanju web stranica, a slobodno vrijeme posvećuje Hajduku, kojeg je pratio na svim stadionima, osim na Gradskom vrtu u Osijeku i na Rujevici. Priliku će imati u veljači sljedeće godine.

- Nadam se da ću uskoro i na ta dva stadiona - rekao je Robert.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića