To je to što me zanima!

Roma, Italija, Boca... Stop! De Rossi okončao igračku karijeru

De Rossi prekida karijeru. Najavio je kako će i sljedeći posao biti vezan uz nogomet premda još nije konkretno odlučio što će i gdje raditi. Za Bocu je odigrao 5, a za Romu 500 utakmica
Vidi originalni članak

Bio je 'programiran' kao još jedan vječni Romin kapetan nakon prekida karijere Francesca Tottija, ali Daniele De Rossi (36) u nogometnu mirovinu ide iz Argentine, kao igrač Boca Juniorsa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sa Italijom je 2006. postao prvak svijeta, a sa Romom nikad nije uspio osvojiti scudetto, ali je u cijelom nogometnom svijetu bio poštovan kao vrhunski zadnji vezni, fajter i znalac.

Šest mjeseci Boce nakon dva desetljeća Rome pa... Kraj. Prve tri nogometne godine proveo je u Ostia Mare, gradiću koji je bio luka staroga Rima. Zauvijek ostaje jedan od simbola Žuto-crvenih.

Američki su se vlasnici malo poigrali s tim simbolom pa je De Rossi, dosta ljut, prošlog ljeta otišao u Buenos Aires, ali nogometne godine su poodmakle, sa 36 na leđima nije se nametnuo u kultnome klubu.

VIDEO Kakva ljubav! De Rossi u klubu čijim venama kola krv Talijana

- Moju Gaiu, voljenu kćer, nisam vidio od kad sam u Argentini. Nisam se nešto ni naigrao u Boci tako da... Nije nikakve teška ozljeda u pitanju nego želja da budem sa obitelji u rodnom gradu - objasnio je Talijan.

- Ovdje ostavljam dio svog srca, jer nitko ne može shvatiti što znači igrati na Bomboneri i biti u svlačionici Boce. Dočekali ste me kao jednog od svojih i to ne zaboravljam. Vidjet ćete me opet na vašim tribinama - rekao je De Rossi Argentincima.

Najavio je kako će i njegov sljedeći posao biti vezan uz nogomet premda još nije odlučio što će konkretno i gdje konkretno raditi. Za Bocu je odigrao 5, a za Romu 500 utakmica.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 15

  • VedranVukoje 08.01.2020.

    Šteka Boca sa isplatom😝😝😝

  • RobertC 06.01.2020.

    Ja mislio na dnu clanka, u videu de Rossi, kad ono neki dosadni bradonja. Kake on ima veze sa ovim?

  • 06.01.2020.

    Jedan od rijetkih igrača koji je ostavio utisak u nogometu. Strast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare