To je to što me zanima!

Rožman: Čeka nas ritam kao da smo Bayern, bilo bi sjajno ići na sva tri trofeja u finišu sezone

Rijeka je danas počela pripreme za drugi dio sezone u kojem će u mjesec dana odigrati devet utakmica, a do kraja proljeća bi ih ukupno moglo biti čak 29. Halilović odlazi, momčad nikad mlađa, a ciljevi isti
Vidi originalni članak

Otišli Raspopović i AnastasioHalilović pred odlaskom, s posudbe u Orijentu vraćen nadareni veznjak Liber. To je rezime učinjenog u dvotjednoj pauzi koja je danas završena jer Rijeka se vratila pripremama za - ludo proljeće 2020/21.

POGLEDAJTE VIDEO: Simon Rožman, vječni optimist

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- U prvih mjesec dana igramo devet, a do kraja sezone mogli bi odigrati čak 29 utakmica. Što znači da bi mogli imati ritam identičan Bayernovom iz prošle sezone kad su otišli do kraja u svim natjecanjima! - priča Simon Rožman (37), uvijek nasmijani i optimistični šef struke riječke momčadi.

Bayern je ne samo otišao do kraja nego i sve osvojio.

- Daj Bože da i mi u finišu sezone, uz odgođeni Superkup, igramo i za Kup i za naslov, ali znate kakvi smo mi u Rijeci... Cilj je biti u vrhu, ako se ukaže šansa za trofej sve dajemo da ga osvojimo, ali nema ni drame, ni euforije. Tako smo radili i prošle sezone pa na kraju osvojili Kup, tako se ovdje radi godinama i Rijeka je u Europi, trofejna i u vrhu hrvatskog nogometa.

Traje i prijelazni rok...

- Nadam se da će Tibor Halilović uspjeti ostvariti transfer koji želi (u Heerenveen, nap.a.), taj sjajni čovjek i sportaš je to zaslužio. A i još je jedan u nizu dokaza da se na Rujevici radi dobar posao, da igračima raste vrijednost. Ostalo ćemo vidjeti kako će se odvijati jer živimo u specifična vremena što se financija tiče. Mi smo u godinu i pol dana od jedne od najiskusnijih momčadi postali doslovno najmlađa u ligi. I držimo se visoko. Jer Rijeka može podmladiti momčad i smanjiti budžet, ali treba biti u vrhu HNL-a.

Kiša već danima sa nevjerojatnom upornošću lije po Kvarneru. Momčad nakon prve prozivke nije ni izašla na terene kampa na Rujevici nego ostala u teretani.

JOSIP KRŠUL Rijeka ima 114, a njen najstariji navijač samo pet godina manje!

- Odmah idemo u Umag gdje ćemo ostati pet dana pa se nakon dvodnevne pauze opet vratiti u Umag na drugi dio priprema od 11.-15. siječnja. Odigrat ćemo i tri pripremne utakmice: 8. siječnja s Fehervarom, 13. sa slovenskom Goricom i 15. sa mađarskim Budafokijem. Dečki su se 100% pridržavali plana i programa koji su dobili za praznike, svi su došli u sjajnom stanju, nitko se nije malo 'zaboravio' tijekom blagdana.

Ambicije uvijek visoke, vremena za rad malo...

- Ma zato mi je ovih 15 dana strahovito bitno jer kad sezona krene jedva da ćemo imati vremena za trening. Samo da nas poštede ozljede i ja sam optimist. Posebno kad vidim nasmijana lica igrača. Kad mi takvi dolaze na pripreme onda znam da nastavljamo tamo gdje smo stali prije Nove godine: puni elana i volje da budemo još bolji nego što smo bili - rekao je Rožman.

Kapetan Franko je poveo suigrače u pripreme s kojih svakog trenutka može otići bar na dan-dva jer Andrijaševići očekuju prinovu.

- Da, sitno brojimo, zapravo je danas 'nulti' dan - smije se Franko.

- Tu smo svi, spremni dati sve od sebe da odemo do kraja u Kupu, a u prvenstvu skupljamo što više bodova pa ćemo vidjeti što će to značiti. Čeka nas jako puno utakmica u malo vremena, zato su ove pripreme ključne. Idemo raditi! - rekao je Andrijašević.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • dubi1953 05.01.2021.

    Sinek o čemu ti sanjaš?

  • Ustani bane 04.01.2021.

    Hahahhahahahahhahaha mogla se još najaviti i titula lige prvaka jednako je realno

Komentiraj...
Vidi sve komentare