To je to što me zanima!

Rožman: Nije to 'to', ali dobro; Budicin: Rijeka nas je kaznila...

Rijeka je opet pobijedila Istru (2-1 u Puli), ali Rožman nije bio presretan igrom svoje momčadi: Bilo je tu stvari koje nam se ne smiju događati no mislim da smo bili bolji barem za taj jedan gol
Vidi originalni članak

Rijeka nije igrala niti onako kako može, niti onako kako bi to njen trener (i navijači) željeli, ali na kraju je zasluženo došla do desete uzastopne pobjede u Derbyju della Učka, a Franko Andrijašević zabio svoj 11. i 12 gol Istri protiv koje ima i pet asistencija.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Istra-Rijeka 1-2, riječki trijumf, utakmica solidna i... Ništa više od toga.

- Nakon poraza u Varaždinu danas je bila bitna jedino pobjeda. Nije na terenu štimalo onako kako želim. U prvom poluvremenu do primljenog gola dobro smo kontrolirali utakmicu, ali nakon primljenog gola i na početku drugog dijela protivniku smo dozvolili 2-3 kontre koje se jednostavno ne smiju desiti - pričao je trener Rijeke Simon Rožman na 'Drosini'.

- Ukupno, mislim da smo ipak bili toliko bolji da zasluženo dođemo do onog, u ovom trenutku, daleko najbitnijeg: sva tri boda.

 

U nedjelju na Rujevici: 'crna mačka' Gorica?

- Da, Gorica je već nekoliko sezona za nas jako neugodan protivnik. Imamo tri dana za regeneraciju, a najbitnije da nižemo pobjede ili se nakon kiksa odmah vratimo trijumfu jer pobjede svaki sljedeći posao čine psihološki puno lakšim. Protiv Gorice nas sigurno ne čeka lagana utakmica. Jednostavno moramo biti 100% fokusirani i 100% 'unutra', takav odnos prema poslu uvijek nam se, prije ili kasnije, vratio onako kako i mi i navijači želimo - rekao je Rožman.

KOMENTAR Frankova omiljena 'mušterija'

Fausto Budicin je odličan mladi stručnjak. Tko zna kako bi njegova Istra letjela kada bi imao sređeniju klupsku priču i stabilne dugoročne planove.

Nakon utakmice, naravno, nije pričao o tome nego o porazu u derbiju:

- Žao nam je što nismo uzeli barem bod. Dobro smo pripremili utakmicu prije koje smo imali dosta problema zbog brojnih izostanaka. Čestitke Rijeci na pobjedi, ali i mojim igračima na izvedbi. Nedostajalo je boljeg prepoznavanja tj. čitanja nekih situacija na travnjaku i to prvenstveno u nekoliko prigoda koje smo imali da iz minusa 0-1 dođemo do vodstva. A Rijeka je i preiskusna i prekvalitetna da te naše kikseve ne bi kaznila, ako nikako drukčije, a onda taman toliko koliko joj treba da uzme sva tri boda.

 

Slijedi novi ispit protiv još jednog od favorita ove sezone: pored Drave, protiv momčadi kluba koji živi u zanosu...

- Osijek je nova utakmica protiv momčadi iz vrha, ali mi ćemo do tog gostovanja raditi da ispravimo pogreške koje smo danas pokazali pa da protiv Osijeka krenemo sa istom ambicijom kao protiv Rijeke: da bi osvojili bod ili sva tri - rekao je Fausto Budicin kojeg vjerojatno do kraja sezone čeka žestoka borba da Istru zadrži među elitom hrvatskog klupskog nogometa.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ForzaFiumeFOF 28.01.2021.

    Robert Mudrazija potpisao za Rijeku...super

  • ForzaFiumeFOF 28.01.2021.

    I dalje ne razumijem malog Smolčića, najveći problem cijele Rijeke...sve kontre idu preko njegove strane jer znaju da je najslabija karika

Komentiraj...
Vidi sve komentare