Obavijesti

Sport

Komentari 2

Rožman: Nije to 'to', ali dobro; Budicin: Rijeka nas je kaznila...

Rožman: Nije to 'to', ali dobro; Budicin: Rijeka  nas je kaznila...
10

Rijeka je opet pobijedila Istru (2-1 u Puli), ali Rožman nije bio presretan igrom svoje momčadi: Bilo je tu stvari koje nam se ne smiju događati no mislim da smo bili bolji barem za taj jedan gol

VIDEO

Rijeka nije igrala niti onako kako može, niti onako kako bi to njen trener (i navijači) željeli, ali na kraju je zasluženo došla do desete uzastopne pobjede u Derbyju della Učka, a Franko Andrijašević zabio svoj 11. i 12 gol Istri protiv koje ima i pet asistencija.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

Istra-Rijeka 1-2, riječki trijumf, utakmica solidna i... Ništa više od toga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nakon poraza u Varaždinu danas je bila bitna jedino pobjeda. Nije na terenu štimalo onako kako želim. U prvom poluvremenu do primljenog gola dobro smo kontrolirali utakmicu, ali nakon primljenog gola i na početku drugog dijela protivniku smo dozvolili 2-3 kontre koje se jednostavno ne smiju desiti - pričao je trener Rijeke Simon Rožman na 'Drosini'.

- Ukupno, mislim da smo ipak bili toliko bolji da zasluženo dođemo do onog, u ovom trenutku, daleko najbitnijeg: sva tri boda.

Pula: Zaostalo 12. kolo Prve HNL, NK Istra 1961 - HNK Rijeka

 

U nedjelju na Rujevici: 'crna mačka' Gorica?

- Da, Gorica je već nekoliko sezona za nas jako neugodan protivnik. Imamo tri dana za regeneraciju, a najbitnije da nižemo pobjede ili se nakon kiksa odmah vratimo trijumfu jer pobjede svaki sljedeći posao čine psihološki puno lakšim. Protiv Gorice nas sigurno ne čeka lagana utakmica. Jednostavno moramo biti 100% fokusirani i 100% 'unutra', takav odnos prema poslu uvijek nam se, prije ili kasnije, vratio onako kako i mi i navijači želimo - rekao je Rožman.

Frankova omiljena 'mušterija'
Frankova omiljena 'mušterija'

Fausto Budicin je odličan mladi stručnjak. Tko zna kako bi njegova Istra letjela kada bi imao sređeniju klupsku priču i stabilne dugoročne planove.

Nakon utakmice, naravno, nije pričao o tome nego o porazu u derbiju:

- Žao nam je što nismo uzeli barem bod. Dobro smo pripremili utakmicu prije koje smo imali dosta problema zbog brojnih izostanaka. Čestitke Rijeci na pobjedi, ali i mojim igračima na izvedbi. Nedostajalo je boljeg prepoznavanja tj. čitanja nekih situacija na travnjaku i to prvenstveno u nekoliko prigoda koje smo imali da iz minusa 0-1 dođemo do vodstva. A Rijeka je i preiskusna i prekvalitetna da te naše kikseve ne bi kaznila, ako nikako drukčije, a onda taman toliko koliko joj treba da uzme sva tri boda.

Pula: Zaostalo 12. kolo Prve HNL, NK Istra 1961 - HNK Rijeka

 

Slijedi novi ispit protiv još jednog od favorita ove sezone: pored Drave, protiv momčadi kluba koji živi u zanosu...

- Osijek je nova utakmica protiv momčadi iz vrha, ali mi ćemo do tog gostovanja raditi da ispravimo pogreške koje smo danas pokazali pa da protiv Osijeka krenemo sa istom ambicijom kao protiv Rijeke: da bi osvojili bod ili sva tri - rekao je Fausto Budicin kojeg vjerojatno do kraja sezone čeka žestoka borba da Istru zadrži među elitom hrvatskog klupskog nogometa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener