To je to što me zanima!

Ruski car sišao je s trona: Sad je vrijeme za zasluženu penziju

Punih devet godina bio je neporažen, imao je 28 pobjeda zaredom, danas je tako nešto nezamislivo. Recimo, UFC-ov teškaški pojas nitko nije obranio ni četiri puta. Ruski car sišao je s trona. Vrijeme je za mirovinu
Vidi originalni članak

U njegovim najboljim danima nitko mu nije mogao ništa. I danas, s 42 godine, njegovo ime ulijeva strahopoštovanje. A bogme i izgled - ćelava glava, građen kao ruski medvjed, drveni križ oko vrata i ni jedna tetovaža. Fjodor je “stara škola”.

No Jemjeljanenko nije borac kakav je bio i Ryan Bader nokautirao ga je za manje od 35 sekundi, postavši novi šampion teške Bellatorove kategorije.

Za mene je jedan od najvećih

Riječi novog šampiona, kad je sve završilo, govore puno o Rusu. Puno, puno respekta prema Fjodoru...

- Volio bih da cijela dvorana pozdravi ovog čovjeka. Ja sam večeras imao dobru noć, ali njegova karijera je prava priča. Za mene je on jedan od najvećih koji su se ikad bavili ovim sportom i čast mi je biti s njim u kavezu - rekao je Bader.

FJODOR U MIROVINI Odlazak legende: Vole ga Putin i Trump, psuje i na hrvatskom

Slično kao Cormier u UFC-u, kad je pobijedio našeg Stipu Miočića, pojasu poluteškaškog prvaka Bader je dodao pojas teške i pobjedom zaradio 150,000 dolara, dvostruko manje od Fjodora.

- Točno sam znao da ću ga tako nokautirati. Možete pitati moje trenere, uvježbavali smo baš ovo. Teško je vidjeti njegov udarac desnicom jer je diže ‘iz kuka’. Jako teško za braniti i jako udara. Ali na taj način izlaže bradu i tu sam ga pogodio - rekao je Bader. 

Tako je majstor ruskog samba i juda sišao s trona te najvjerojatnije otišao u mirovinu. U karijeri je suvereno vladao slavnim danima Pridea, pobjeđivao Cro Copa, Hunta, Minotaura, Randlemana, Schilta...

Punih devet godina bio je neporažen, imao je 28 pobjeda zaredom, danas je tako nešto nezamislivo. Recimo, UFC-ov teškaški pojas nitko nije obranio ni četiri puta. Ruski car sišao je s trona. Vrijeme je za zasluženu mirovinu.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • bonecrusher 28.01.2019.

    Za mene je to potpuno očekivano. ali da će past tako lako i bez veze od prvog i ne baš jakog udarca - to si pak nisam mislio. Izgleda kao namještaljaka. Ako nije namještaljka onda je čovjek toliko otišao psihički da je to nenormalno. Ma ni najveće papčine ne padaju tako lako. Da je to bio neki gromoviti udarac - ni po' muke, ali ovako....Neka namještaljka i gotovo. To se vidjelo i prije meča. Kod Fedora nije bilo niti malo volje ni htijenja za ništa. Ne znam, ali jedan pravi svjetski prvak njegovog kalibra od takvog udarca ne pada. Chisora i Whyte su izmjenili na stotine daleko snažnijih i diraktnih udaraca, pa Tyson i Holyfield, Ali - Frazier, letile su glave, krv prštala, ali izdržalo se sve....

  • superman1978 28.01.2019.

    Pravi prvak mjesovite borbe! Covjek je jednostavno legenda i moze se reci da je u svoje vrijeme bio najjaci na svijetu! Njegove borbe je stvarno gušt za gledati! Ona prirodna snaga i izdrzljivost koju malo tko danas ima od boraca. Nikad niti jedne mrlje u karijeri! Nema mu se sta predbacit. Jedino mu mogu svi skinut kapu i naklon do poda!

  • majstorlale 28.01.2019.

    I najjaci su padali...nema ko nije! Fedor je uz Mirka legenda slobodne borbe!

Komentiraj...
Vidi sve komentare