To je to što me zanima!

Ruski tragičar s Poljuda otkrio što se događalo prije autogola: Mislio sam, Hrvati će nas ubiti

Očekivao sam da će zbog lokvi utakmica biti lakša, da Hrvati neće moći toliko kombinirati kao u prvom dijelu. Ispalo je da su se savršeno prilagodili i nastavili igrati svoj nogomet, rekao je Kudrjašov
Vidi originalni članak

Sjedio sam u svlačionici pognute glave, imao sam osjećaj da sam iznevjerio državu, rekao je ruski tragičar Fjodor Kudrjašov (34) u intervjuu za Sport-Express nakon što je u kvalifikacijskom susretu protiv Hrvatske u 81. minuti zabio autogol. 

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje u Splitu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Vatreni' su slavili 1-0, a zahvaljujući pogrešci Kudrjašova, osigurali su direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. 

Ruski branič otvoreno je prvi put progovorio o drami koju je proživio u Splitu, a sve je doživio kao osobnu tragediju s obzirom na to da je njegov autogol otežao ruskoj reprezentaciji odlazak na SP. 

- Trema je uvijek tu, prije svake utakmice. Zato volim nogomet. S prvim zviždukom ona nestaje, a dalje sam samo skoncentriran na utakmicu - započeo je Kudrjašov pa se prisjetio što im je izbornik Karpin rekao u svlačionici: 

POJAČANJE Mandžo opet među 'vatrenima'! Novi je član Dalićevog stožera

- Na poluvremenu je govorio da je nemoguće braniti se 90 minuta i doći do željenog rezultata. Stoga smo htjeli promijeniti svoju igru, vjerovali smo da možemo i bilo nam je jasno da je izbornik u pravu. Izašli smo, željeli se nadigravati, ali kada smo vidjeli u kakvom je stanju teren... Hrvati su bili u naletu, a nakon početka nastavka, idućih 10-15 minuta bilo je najteže. Hrvati su nas razbijali. U tom trenutku kroz glavu nam je prolazila misao da će nas ubiti na terenu. Očekivao sam da će zbog lokvi utakmica biti lakša, da Hrvati neće moći toliko kombinirati kao u prvom dijelu. Ispalo je da su se savršeno prilagodili i nastavili igrati svoj nogomet. Nakon 15 minuta drugog poluvremena malo su usporili i nije bilo toliko opasnih trenutaka - ispričao je ruski reprezentativac.

Kudrjašov se nakon toga osvrnuo na posljednjih desetak minuta utakmice u kojima je, kako on misli, iznevjerio rusku naciju. 

- Nekoliko sekundi prije gola osjetio sam grč, ne samo iza, već i sprijeda. Nastavio sam trčati jer utakmica nije zaustavljena. Morao sam. Nakon utakmice sam sve vrtio po glavi. Možda sam trebao pasti, tražiti pomoć, ali trener mi je rekao: 'A što da si pao i da su onda zabili s pozicije na kojoj si trebao biti? To bi bio još veći problem. Ovako si barem pokušao igrati do kraja.' I prvi trener je govorio da, ako možeš, moraš trčati dok ti noga ne otpadne. Takav sam i ja, uvijek ću sve odraditi do kraja - rekao je Kudrjašov. 

Ruski nogometaš je nakon utakmice primio preko 2000 poruka zbog čega je zaključao komentare na profilima društvenih mreža.

DVA GOLA I ASISTENCIJA VIDEO Pašalić briljirao u pobjedi Atalante: 'Vatreni' je trenutačno najbolji veznjak 'liga petice'!

Autogol mu je izrazito teško pao zbog čega je odmah otišao u svlačionicu te se ispričao izborniku. 

- Dio suigrača mi je prišao i pružio podršku. Izbornik i ostali treneri napravili su isto. Neko vrijeme smo samo sjedili, u svlačionici je bila tišina, nitko nije govorio. Sjedio sam s pognutom glavom, zabrinut i s osjećajem da sam iznevjerio momčad, ali i svoju državu - rekao je pa zaključio:

- Ispričao sam se izborniku, on se prisjetio svojih riječ između dva poluvremena te rekao da se takve stvari događaju. Nadam se da ću u ožujku pomoći momčadi i zabiti gol, ali ne u svoju, već u protivničku mrežu. To je moj cilj za iduća tri-četiri mjeseca. Ne treba to čak biti ni pogodak, ali moram dati sve od sebe da odemo na Svjetsko prvenstvo.

Autogol Kudrjašova pogledajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • zelena mamba 26.11.2021.

    Rusima želim da odu na SP

  • PetrKropotkin 26.11.2021.

    Potpuno je besmisleno kriviti bilo kojeg igrača za autogol.

  • lana2311 26.11.2021.

    Karma je kurva. Rusi se valjali, odugovlacili i krali minute od pocetka utakmice, pa ga na kraju sami sebi zabili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare