To je to što me zanima!

Ruskinji tepaju da je najseksi olimpijka. Upoznala je i Putina

Njezina sportska postignuća su impresivna, a može se pohvaliti i vojskom pratitelja na društvenim mrežama. Jednom prilikom je ponudila prijevoz bivšem predsjedniku Medvedevu
Vidi originalni članak

Mačevanje kao sport ne kotira kao jedan od najpopularnijih u 'Lijepoj našoj' bez obzira što je Hrvatski mačevalački savez osnovan još 1911. godine, odnosno dvije godine prije osnivanja Međunarodnog mačevalačkog saveza (FIE).

Međutim, zbog jedne Armenke, možda i počnete... Njezino je ime Jana Jegorjan (29), rođena je u Gruziji, a u Himki se preselila u dobi od šest godina pa tako na velikim natjecanjima predstavlja Rusiju.

Sportska postignuća - impresivna! Jegorjan ima dva olimpijska zlata iz Rija (individualno i momčadsko), dva zlata, dva srebra i dvije bronce sa svjetskih prvenstava te jednu srebrnu i šest zlatnih odličja sa europskih prvenstva. Inače, prvo europsko odličje osvojila je baš u Zagrebu. Zahvaljujući iznimnim rezultatima upoznala je ruske predsjednike Vladimira Putina i Dmitrija Medvedeva, a potonjem je svojevremeno i ponudila prijevoz u novom autu.

Ruskinja se natječe u mačevanju sabljom (postoje još floret i mač), a osim briljantnim postignućima može se pohvaliti i vojskom pratitelja na društvenim mrežama, koju redovito 'časti' fotografijama u bikiniju. Upravo su je zbog 'vrućih' fotografija prozvali najzgodnijom olimpijkom svih vremena.

Jana je, inače, krenula s pripremama za Olimpijske igre u Parizu budući da je Međunarodni mačevalački savez postao prvi međunarodni savez koji je otvorio vrata mogućem nastupu ruskih i bjeloruskim predstavnika na Olimpijskim igrama koje će se sljedeće godine održati u Parizu. 

Na izvanrednom online kongresu 89 od 136 delegata glasovalo je da se sportašima s FIE licencijom koji su registrirani od mačevalačkih saveza Rusije ili Bjelorusije, a posjeduju putovnicu ili državljanstvo tih zemalja dopusti sudjelovanje na pojedinačnim natjecanjima FIA-e od druge polovice travnja, dok je 85 delegata glasovalo za to da se ruskim i bjeloruskim predstavnicima dopusti sudjelovanje i na ekipnim natjecanjima.

Mačevanje je tako postalo prvi sport koji je omogućio povratak ruskim i bjeloruskim na međunarodna natjecanja i to pod neutralnom zastavom.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Slajzerizer 22.03.2023.

    Čudi me da je nisu izbacili iz svih natjecanja jer je pravoslavna Ruskinja

  • pusi pimpeka 21.03.2023.

    Ko joj to točno tepa, Rusi I servi? Ili neko bitan?

  • gojko ercegovac 21.03.2023.

    Nikad do sada sportasi jedne drzave nisu diskriminirani kao sada rusi. Svijetska sramota!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare