To je to što me zanima!

Šafarić zamijenio Mumleka na poziciji sportskog direktora, Carević na klupi Varaždina

Šafarić i Carević dobro se poznaju jer su zajedno prošli mlađe selekcije hrvatske reprezentacije, a činili su okosnicu U-21 reprezentacije koju je vodio Martin Novoselec
Vidi originalni članak

Nogometni klub Varaždin u četvrtak, 17. lipnja predstavio je novog trenera seniorske momčadi i sportskog direktora - Maria Carevića (39).

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje igrača Varaždina nakon pobjede protiv Hajduka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Carević je u trenerskoj karijeri bio pomoćni trener u slovenskoj Krki i Hajduku, dok je posljednje angažmane imao u hrvatskim drugoligašima, vodeći Hrvatski dragovoljac i Rudeš.

- Jako mi je drago što je uprava me izabrala i to mi je iznimna čast. Varaždin je za mene velik klub u hrvatskim okvirima. Prvenstveno me privukao sportski segment – rekao je Mario Carević, novi trener Varaždina čija će momčad igrati vrlo disciplinirano.

- Ambiciozan sam i radišan te profesionalan. Inzistirat ću na disciplini i profesionalizmu na najvišem nivou. Ja sam pobjednik i tako razmišljam, pa će takva biti i moja momčad– dodao je.

Carević će početkom srpnja s Varaždinicima krenuti s pripremama. 

DRUGOLIGAŠKA AVANTURA Carević će preuzeti Varaždince

- Radio sam analizu. Nadam se da će gro ekipe ostati uz nadogradnju. Ono što je važno da imamo duplirane pozicije, a ako će se ukazati prilika dovest ćemo jednog kapitalca. Moramo početi s tri mlađa i nadam se da će se oni nametnuti – istaknuo je Carević koji ne skriva ambicije te je nastavio:

- Pričali smo da u zadnjoj deset godina od ekipa koje su ispale iz 1. HNL ni jedna se iduću sezonu nije vratila. No, volim tenziju i ambiciju. Prvi smo kandidat za vratiti se u 1. HNL. Svaka utakmica bit će teška i nadam se da ćemo mi to uspjeti jer Varaždin kao grad to zaslužuje – zaključio je Carević.

Sportskim direktorom imenovan je Nikola Šafarić, koji je dosad vodio mlađe uzrasne kategorije u Akademiji Nogometnog kluba Varaždin. 

- Jako puno emocija je s moje strane uneseno. Zahvalan sam upravi na povjerenju. Dat ću sve od sebe. Bit će pogrešnih odluka, no u dobroj namjeri. Želja je da klub ide uzlaznom putnjom i da sve više mladih igrača isprofiliramo – zaključio je Šafarić.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Vedran95 19.06.2021.

    Nije Novoselec nego Novoselac. To je onaj koji voli uzimati mito od roditelja

  • trf 17.06.2021.

    Zašto neki klub na sjeveru Hrvatske želi pod silu biti prvoligaš kada niti postoje igrači a nema više ni reketara koji je ostavio gladne porodice u Varteksu.. vrh vrhova je druga liga.. osim toga tko želi gledati prvoligaških nogomet blizu je Slaven koji pokriva to područje.. koja forsaza.. koji bakra i... budite sretni što uopće igrate drugu ligu.. ionako ste prošle sezone stvorili pritisak da morate u prvu ligu pod silu

  • Mthesecond 17.06.2021.

    Eto Varazdina brzo na pobjednickim stazama s mladim strucnjakom Carevicem. Igrat ce se moderan nogomet u Varazdinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare