Sport

Komentari 3

Carević će preuzeti Varaždince

Carević će preuzeti Varaždince

Nakon mjesta pomoćnika u Krki i Hajduku, Mario Carević nastavlja epizode u Drugoj HNL. Poslije Hrvatskog dragovoljca i Rudeša pokušat će društvo iz Varaždina vratiti u elitu

Na stadionu u Zagrebačkoj 94 u Varaždinu u tijeku su radovi na postavljanju hibridnog travnjaka. Seniorska momčad koja je ispala iz 1. HNL miruje, a uskoro će im biti predstavljeni novi trener i sportski direktor.

Naime, uprava se nedavno zahvalila na suradnju trenerskom dvojcu Zoranu Kastelu i Dariju Jertecu koji su s Varaždincima nakon dvije sezone ispali u drugi rang hrvatskog nogometa.

Također, zahvalili su se i sportskom direktoru Miljenku Mumleku.

U novoj sezonu u Drugoj HNL, prema izvorima vrlo bliskima klubu, novi trener bit će Mario Carević kojega svakodnevno gledamo kao stručnog komentator HRT-ove emisije Europeo.

Carević je u svojoj trenerskoj karijeri bio pomoćni trener u slovenskoj Krki i Hajduku, dok je posljednje angažmane imao u hrvatskim drugoligašima, vodeći Hrvatski dragovoljac i Rudeš.

Sportskim direktorom bit će imenovan Nikola Šafarić, koji je dosad vodio mlađe uzrasne kategorije u Akademiji Nogometnog kluba Varaždin.

Šafarić i Carević dobro se poznaju jer su zajedno prošli mlađe selekcije hrvatske reprezentacije, a činili su okosnicu U-21 reprezentacije koju je vodio Martin Novoselec.

Dodajmo da za "vatrene" Carević ima jedan nastup, a popularni Šafa tri.