To je to što me zanima!

Samanta i Nikolina postale su ambasadorice Eura u Hrvatskoj

Program ambasadora okuplja po dva igrača iz svake od četiri zemlje domaćina u ženskoj i muškoj kategoriji, a oni će aktivno surađivati s navijačima te povesti sve na putovanje prema Euru koji počinje 19. kolovoza
Vidi originalni članak

Hrvatske odbojkaške reprezentativke Samanta Fabris i Nikolina Božičević postale su ambasadorice su Europskog prvenstva 2021. koji se ovog ljeta igra i u Hrvatskoj. Skupina europske smotre igrat će se u Zadru od 19. do 26. kolovoza, a uz Hrvatsku najbolje odbojkašice kontinenta ugostit će i Rumunjska, Bugarska i Srbija.

Program ambasadora okuplja po dva igrača iz svake od četiri zemlje domaćina u ženskoj i muškoj kategoriji, a oni će aktivno surađivati s navijačima te povesti sve na putovanje prema Euru.

- Zadovoljstvo mi je ugostiti takav turnir kao što je Europsko prvenstvo u svojoj domovini. Sigurno je to jako dobro za nas u smislu atmosfere na utakmicama - izjavila je kapetanica hrvatske odbojkaške reprezentacije, trenutno članica Dinama iz Kazanja.

Samanta je rođena u Istri, odrasla je u seocetu Danijeliju, a odbojkom se bavi od 14. godine, a prije odbojke igrala je tenis.

Uz nju ambasadorsku ulogu dobila je - i prihvatila i Nikolina Božičević, koja ove sezone igra u rumunjskom Belor Galaţiju.

- Doista mi je čast i uzbuđena sam biti ambasadorica EP-a. Pogotovo jer je moja zemlja jedan od domaćina ovog natjecanja - poručio je libero reprezentacije.

Božičević je iz Dubrave i kao dijete uživala je baviti se svim sportovima, ali uglavnom onima koji su uključivali loptu. Njezina je mama igrala odbojku i gledajući je razvijala Nikolininu ljubav prema sportu koja je rasla od prvog dana. Prije odbojke bavila se atletikom, košarkom, tenisom i gimnastikom, dok se u njezinom dijelu grada nije pojavio novi odbojkaški klub Dubrava. Tamo je započela svoj odbojkaški put koji se razvio u igranje libera za najbolji zagrebački klub - HAOK Mladost.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare