To je to što me zanima!

Satoshi Ishii(ć) se umirovio i odlazi iz Hrvatske! 'Radit ću u cvjećarnici na pola smjene...'

Naravno, želim vratiti uslugu i judu koji me oblikovao kao osobu. Volio bih barem nekako doprinijeti, makar učeći djecu, kazao je Satoshi Ishii koji se od 2019. godine borio pod hrvatskom zastavom
Vidi originalni članak

Satoshi Ishii je dotaknuo vrh u judu. Više od toga nije mogao. U Pekingu je 2008. godine osvojio olimpijsko zlato (+100), no apetiti su mu se povećali pa je odlučio okušati se u MMA-u.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nije bio pretjerano uspješan, ali on je svoje snove ispunio kada je ušao u oktogon protiv Mirka Filipovića. Legendarni hrvatski borac dvaput ga je pobijedio i iz temelja mu promijenio život. Japanac je zbog Mirka preselio u Hrvatsku pa i 2019. godine prešao pod hrvatski stijeg nakon što je dobio državljanstvo. Zaljubio se u Lijepu našu, posljednjih godina borio se pod hrvatskom zastavom, ali kada je zakoračio u 38. godinu života, osjetio je nostalgiju i zov domovine.

Kako piše Tokyo Sports, Satoshi Ishii se umirovio! I ne samo to, odlučio je napraviti novi zaokret u životu. Odselit će iz Hrvatske gdje je živio posljednjih godina i vratiti se u Japan. Već i zna čime će se javiti, sumnjamo da bi itko od vas pogodio.

- Umirovljujem se. Nakon što se umirovim, želim živjeti u Fukuoki (Japan) i raditi na pola radnog vremena. To ću i napraviti. Razmišljam o poslu u cvjećarnici na pola radnog vremena. Učit ću nazive cvijeća i kako ih uzgajati. Kad se preselim u Fukuoki, planiram kupiti oglasnik s poslovima na pola radnog vremena, a zatim ću otići na razgovor za posao - kazao je Ishi i šokirao sve.

Nedavno je objavio fotografiju kako se oporavio od ozljede i da je spreman za nove izazove, no ipak se predomislio.

- Naravno, želim vratiti uslugu i judu koji me oblikovao kao osobu. Volio bih barem nekako doprinijeti, makar učeći djecu. Čak i vi (Tokyo Sports) objašnjavate pravila juda. Ako mogu dobiti posao kod vas, volio bih to - rekao je Ishii.

Da se njega pita, još bi se bavio ovim sportom koji mu je puno toga dao u životu, ali veliki problem su ozljede zbog kojih posljednjih godina nije mogao pokazati svoj puni potencijal. Imao je problema s vratom, koljenima i donjim dijelom leđa.

U MMA karijeri skupio je 25 pobjeda i 13 puta izgubio. Posljednji meč imao je u PFL-u kada je u kolovozu prošle godine izgubio od Danila Marquesa. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Sport10 05.03.2024.

    puno zdravlja i srece Issiiiiii,svako dobro

  • režimski bot 24h 04.03.2024.

    Veći Hrvat od nas botova i minusara i brisaca komentara,pardon kaj smo de bili

  • Mandrilo Galebic 04.03.2024.

    Kaj nije bila fora da se on nemre vratit u Japan?

Komentiraj...
Vidi sve komentare