To je to što me zanima!

Šemper: Tetovaže su mi strast i opsesija, a već sanjam Serie A!

Adrian Šemper u posljednje dvije utakmice (Empoli i Spezia) nije primio gol iz čak tri penala, jedan je od najbolje ocijenjenjih igrača Chieva koji svojim obranama vodi prema Serie A...
Vidi originalni članak

Odlično se osjećam, iza mene je stvarno dobra sezona, samo da ona završi na najljepši mogući način, povratkom u Serie A, kaže nam Adrian Šemper (22).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mladi vratar hrvatske U-21 reprezentacije već tjednima 'radi čuda' na golu Chieva koji je sve bliže povratku u elitni rang talijanskog nogometa. Chievo je u prvoj polufinalnoj utakmici kvalifikacija za Serie A s 2-0 svladao Speziju (uzvrat je u utorak 11. kolovoza), a junak utakmice bio je - Šemper. Bivši golman Dinama obranio je penal Ricciju kod vodstva 2-0 za Chievo, te sačuvao mrežu čistom do kraja utakmice. 

- Bila je to baš dobra utakmica, zasluženo smo dobili 2-0, ali ništa nije gotovo. Ovo nam je tek mali korak prema finalu playoffa, sve to treba još ponoviti i u Speziji. Naš cilj je jasan, želimo se vratiti u Serie A. Žao mi je što na tribinama nije bilo navijača, ali oni su već prije utakmice bili ispred stadiona, maksimalno nas bodre na putu prema povratku u vrh talijanskog nogometa - priča Šemper, pa nastavlja:

- No, daleko smo još od konačnog cilja. U drugom polufinalnom paru igraju Pordenone i Frosinone, tu će također sve biti jako gusto. Radije bih Frosinone u finalu, dobro se poznajemo još iz prvoligaških dana. Moja forma? Zadovoljan sam, ali zadovoljni su i svi u klubu. Osjećam da me cijene, kako me poštuju, a to je uvijek dobar osjećaj. Ma baš uživam u Veroni, vidim se još dugo ovdje, samo da još dohvatimo prvu ligu.

Talijanski mediji vas uzdižu u nebesa, u četvrtfinalnoj utakmici doigravanja protiv Empolija suparnici vam iz dva pokušaja (jedan obranio, drugi otišao u gredu) nisu uspjeli zabiti penal, a sada ste pročitali i 'pucača' Spezije...

- Haha, to je moj posao. Trudim se, treniram najbolje što mogu i osjećam se odlično. Vjerujem da će tako biti i do kraja sezone, znamo koji su nam ciljevi, od njih nećemo samo tako odustati. 

Biste li odmah pristali da se u finalu doigravanja za ulazak u Serie A odlučuje na penale?

- Haha, teško pitanje. Ma ja prvenstveno vjerujem u svoju momčad, sigurno da imamo kvalitete plasman u viši rang izboriti i bez penala. No, ako do njih dođe, opet ću biti spreman. Ali polako, ne možemo i ne smijemo sada razmišljati o finalu, to bi bilo kobno. Pred nama je uzvrat protiv Spezije, idemo prvo to odraditi kako treba, a onda ćemo razmišljati o finalu.

Kakav je danas život u Veroni?

- Dobar, i dalje se svi moramo paziti, ali je popustila ta situacija oko korone. Ljudi puno opuštenije šeću gradom, sve je dosta ugodnije nego prije nekoliko mjeseci.

Vi ste veliki ljubitelj tetovaža, koliko ih uopće imate? I hoćete li se za plasman u Serie A sami 'nagraditi' nekim novim crtežom?

- Uh, imam ih dosta, stvarno više ni ne znam koliko. Tetovaže netko voli, netko ne voli, za mene su one umjetnost, ali i opsesija. Hoću li se opet tetovirati ako uđemo u Serie A? Ne znam, nisam još razmišljao o tome, ali svakako je dobra ideja, haha.

Vama sezona i dalje traje, hoćete li ovoga ljeta imati uopće kakav odmor? Uzvratna utakmica finala doigravanja je tek 20. kolovoza...

- Već smo pričali u klubu o tome, kako god ova sezona završi, uđemo li u Serie A ili ostanemo drugoligaši, imat ćemo tjedan dana odmora. Sigurno ću doći u Zagreb, malo odmoriti u krugu obitelji, pa se onda opet vratiti treninzima za novu sezonu - završio je Šemper.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • NindžaPijace 10.08.2020.

    Ovom da daš jednu ovcu da čuva izgubio bi obe.

  • Djendara 09.08.2020.

    A ja ti strasti i opsesije...

  • White Widow 09.08.2020.

    Nikad nista od ovog

Komentiraj...
Vidi sve komentare