To je to što me zanima!

Njemačka skoro izletjela s EP-a! Spasio ih Goretzka u završnici, sad idu na Engleze na Wembley

Njemačka je na jedvite jade uzela bod Mađarskoj (2-2) i prošla u osminu finala! Mađari su imali 1-0 i 2-1 te u tim trenucima gurnuli Nijemce na dno, ali Goretzka je spasio Elf i odveo ga dalje
Vidi originalni članak

Nervozni Joachim Löw je nervozno šetao uz svoj prostor i dodirivao se rukama po licu. Mislio je da mu je to posljednja utakmica na klupi reprezentacije. Mađarska je držala na konopcima Nijemce koji su bili na korak od ispadanja, no domaćini su izbjegli blamažu i ostali na Euru.

Njemačka i Mađarska odigrale su 2-2 u posljednjoj utakmici grupne faze. Mađarska je vodila 1-0 i 2-1, imala osminu finala u džepu i gurnula Nijemce na rub provalije. Goretzka je zabio u 84. minuti i spasio Löwa.

Mađarska je senzacionalno povela na Allianz Areni golom Szalaija u 11. minuti (1-0). Sallai mu je odlično ubacio, a napadač Mainza na sebi svojstven način zakucao loptu glavom u mrežu.

Očekivano, Mađarska je od prve minute parkirala autobus ispred gola Petera Gulacsija. Nijemci dominiraju, ali nikako da probiju taj čvrsti mađarski bunker. Hummel je pogodio prečku nakon ubačaja iz kornera, lopta se odbila kao servirana na nogu Gintera, no Gulacsi je to fenomenalno skinuo.

Kada nisu oni mogli zabiti, pomogao im je Gulacsi. Izletio je na jednu visoku loptu i promašio ju, a ona se odbila do Hummelsa koji je izjednačio na 1-1. Mnogi su mislili kako se teško Mađarska može vratiti i da Njemačka ima sve u svojim rukama.

No, novi šok nakon svega jedne minute! Mađari su tek krenuli s centra, Szalai je fenomenalni asistirao Schaferu koji je zabio za 2-1 i opet bacio u očaj publiku na Allianz Areni. U tim trenucima Mađarska je išla dalje.

Igralo se praktički na jedan gol, Njemačka je dominirala no bez većih šansi. Mađarski blok puknuo je u 84. minuti kada je Goretzka zabio za 2-2! Za eksploziju oduševljenja na Allianz Areni. Bila je to blijeda i sterilna Njemačka, ali Löwa je spasio igrač koji je ušao umjesto Gündogana u nastavku.

Mađarski nogometaši su pokazali kako se bori za svoju reprezentaciju. U skupini smrti su uhvatili čak dva boda, držali na konopcima Njemačku i bili jako blizu osmine finala. No, na kraju nisu uspjeli. Ne bi bilo nimalo nezasluženo da su prošli dalje. 

Francuska tako s prvog mjesta ide dalje i u osmini finala igrat će protiv Švicarska, Njemačka je druga i ide na Englesku, a Portugal kao treći na Belgiju.

Idi na 24sata

Komentari 213

  • jumanjii 24.06.2021.

    Mađari su se borili do kraja u stavili svojom bunker igrom ,ne samo njemačku već i Portugal i francusku pred probleme. na kraju su zasluženo bili zadnji u grupi .

  • sakvarnera 24.06.2021.

    Ma kakva njemačka,za dlaku su se ss trupe spasile...ovaj njihov kopač nosa nije zaslužio da idu dalje....imaju nekulturnog izbornika plus loše igraju...

  • 24.06.2021.

    engleska njemacka divota nema boljeg para od njih

Komentiraj...
Vidi sve komentare