To je to što me zanima!

Ademi je asistirao za senzaciju: Čudesni Makedonci srušili 'elf'!

Eljif Elmas zabio je pet minuta prije kraja za pobjedu Sjeverne Makedonije protiv Njemačke u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Zabijali su i Kleinheisler i Uzuni
Vidi originalni članak

Dinamovci Arijan Ademi i Stefan Ristovski i igrač Rijeke Darko Velkovski slave povijesnu pobjedu za makedonski nogomet. Pala je Njemačka u Duisburgu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo! Veliki "elf" morao je priznati poraz 2-1.

Nijemci su do kraja prvog dijela dominirali u posjedu, ali nisu uspjeli zabiti, a onda ih je šokirao gol Gorana Pandeva na asistenciju Enisa Bardhija u drugoj minuti nadoknade prvog dijela.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njemačka se vratila u igru golom Ilkaya Gundogana iz penala u 63. minuti, a nakon toga Sjeverna Makedonija mogla je dobiti penal zbog igranja rukom Emrea Cana. Nije, a na drugoj strani nedugo potom Timo Werner propisno se osramotio promašivši praktički prazan gol sa sedam, osam metara.

Makedonci su vjerovali u senzaciju i nagrada im je došla pet minuta prije kraja. Ademi je proigrao Eljifa Elmasa koji pogađa pokraj Mar-Andréa ter Stegena za jednu od najvećih pobjeda u povijesti!

Taj gol možete pogledati OVDJE.

Igor Angelovski tako je došao do druge pobjede u tri kola i nakon plasmana na Euro napravio novu fantastičnu stvar sa svojom reprezentacijom. Nevjerojatno zvuči, ali na čelu skupine J je Armenija koja je pobijedila i Rumunjsku u srijedu (3-2), a po šest imaju Sjeverna Makedonija i Njemačka.

Uh, bit će teško "elfu", a Joachim Löw sad mora skupiti glave i odraditi Euro. Nakon toga vrući krumpir kvalifikacija preuzet će neki drugi izbornik jer on je najavio odlazak nakon 15 godina.

Griezmann uzeo bodove u Sarajevu

Francuska je na Grbavici pobijedila Bosnu i Hercegovinu 1-0 golom Antoinea Griezmanna iz 60. minute i odvojila se u skupini D sa sedam bodova iz tri utakmice, čak četiri više od Ukrajine koja je kiksala odigravši 1-1 s Kazahstanom. "Zmajevi" su na jednom bodu iz dvije utakmice.

Italija je golovima Stefana Sensija i Cire Immobilea u drugom poluvremenu slavila kod Litve i nastavila stopostotan niz u ovoj akciji, a Sjeverna Irska i Bugarska remizirale su 0-0 pa se sad Švicarska sa šest bodova iz dva kola čini kao jedini ozbiljan konkurent "azzurrima" za izravan plasman na SP.

POGLEDAJTE TU LJEPOTICU Dani GOLmo! Bivši dinamovac opet briljantno zabio za 'furiju'

Englezi se mučili protiv Poljske i bez Lewe

Naši protivnici na Euru Englezi i Škoti pobijedili su kod kuće Farske Otoke odnosno Poljsku. Za Škotsku je u slavlju 4-0 dva gola zabio John McGinn, po jedan Che Adams i Ryan Fraser, a u toj je skupini na maksimalnih devet bodova otišla Danska pobjedom u Austriji 4-0. Škotska je na pet.

Poljaci su zakomplicirali stvari na Wembleyu i bez Roberta Lewandowskog. Harry Kane doveo je domaćine u vodstvo iz penala u 19. minuti, izjednačio je u 56. Jakub Moder, a Harry Maguire tek pet minuta prije kraja donio pobjedu "gordom albionu" koji je maksimalan. Drugi su Mađari sa sedam nakon pobjede u Andori (4-1). Jedan je zabio i nogometaš Osijeka Laszlo Kleinheisler.

Albanija je u toj skupini pobijedila San Marino 2-0, a jedan je gol zabio i bivši igrač Lokomotive Myrto Uzuni.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • ivica2610 01.04.2021.

    Nije im pomogao ni sudac sramotnim suđenjem

  • bobiii 01.04.2021.

    Kako Ademi vrti Švabu,pa asistira kroz noge,legenda!

  • strikan3 01.04.2021.

    Njemačka - Makedonija. Kladionice slave, a Nijemci pognutih glava bacaju listiće....

Komentiraj...
Vidi sve komentare