Obavijesti

Sport

Komentari 84

Ademi je asistirao za senzaciju: Čudesni Makedonci srušili 'elf'!

Ademi je asistirao za senzaciju: Čudesni Makedonci srušili 'elf'!
7

Eljif Elmas zabio je pet minuta prije kraja za pobjedu Sjeverne Makedonije protiv Njemačke u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Zabijali su i Kleinheisler i Uzuni

VIDEO

Dinamovci Arijan Ademi i Stefan Ristovski i igrač Rijeke Darko Velkovski slave povijesnu pobjedu za makedonski nogomet. Pala je Njemačka u Duisburgu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo! Veliki "elf" morao je priznati poraz 2-1.

Nijemci su do kraja prvog dijela dominirali u posjedu, ali nisu uspjeli zabiti, a onda ih je šokirao gol Gorana Pandeva na asistenciju Enisa Bardhija u drugoj minuti nadoknade prvog dijela.

Pokretanje videa...

Dinamovci uoči Tottenhama za 24sata 17:17

Njemačka se vratila u igru golom Ilkaya Gundogana iz penala u 63. minuti, a nakon toga Sjeverna Makedonija mogla je dobiti penal zbog igranja rukom Emrea Cana. Nije, a na drugoj strani nedugo potom Timo Werner propisno se osramotio promašivši praktički prazan gol sa sedam, osam metara.

Makedonci su vjerovali u senzaciju i nagrada im je došla pet minuta prije kraja. Ademi je proigrao Eljifa Elmasa koji pogađa pokraj Mar-Andréa ter Stegena za jednu od najvećih pobjeda u povijesti!

Taj gol možete pogledati OVDJE.

World Cup Qualifiers Europe - Group J - Germany v North Macedonia

Igor Angelovski tako je došao do druge pobjede u tri kola i nakon plasmana na Euro napravio novu fantastičnu stvar sa svojom reprezentacijom. Nevjerojatno zvuči, ali na čelu skupine J je Armenija koja je pobijedila i Rumunjsku u srijedu (3-2), a po šest imaju Sjeverna Makedonija i Njemačka.

Uh, bit će teško "elfu", a Joachim Löw sad mora skupiti glave i odraditi Euro. Nakon toga vrući krumpir kvalifikacija preuzet će neki drugi izbornik jer on je najavio odlazak nakon 15 godina.

World Cup Qualifiers Europe - Group J - Germany v North Macedonia

Griezmann uzeo bodove u Sarajevu

Francuska je na Grbavici pobijedila Bosnu i Hercegovinu 1-0 golom Antoinea Griezmanna iz 60. minute i odvojila se u skupini D sa sedam bodova iz tri utakmice, čak četiri više od Ukrajine koja je kiksala odigravši 1-1 s Kazahstanom. "Zmajevi" su na jednom bodu iz dvije utakmice.

Italija je golovima Stefana Sensija i Cire Immobilea u drugom poluvremenu slavila kod Litve i nastavila stopostotan niz u ovoj akciji, a Sjeverna Irska i Bugarska remizirale su 0-0 pa se sad Švicarska sa šest bodova iz dva kola čini kao jedini ozbiljan konkurent "azzurrima" za izravan plasman na SP.

Dani GOLmo! Bivši dinamovac opet briljantno zabio za 'furiju'
Dani GOLmo! Bivši dinamovac opet briljantno zabio za 'furiju'

Englezi se mučili protiv Poljske i bez Lewe

Naši protivnici na Euru Englezi i Škoti pobijedili su kod kuće Farske Otoke odnosno Poljsku. Za Škotsku je u slavlju 4-0 dva gola zabio John McGinn, po jedan Che Adams i Ryan Fraser, a u toj je skupini na maksimalnih devet bodova otišla Danska pobjedom u Austriji 4-0. Škotska je na pet.

Poljaci su zakomplicirali stvari na Wembleyu i bez Roberta Lewandowskog. Harry Kane doveo je domaćine u vodstvo iz penala u 19. minuti, izjednačio je u 56. Jakub Moder, a Harry Maguire tek pet minuta prije kraja donio pobjedu "gordom albionu" koji je maksimalan. Drugi su Mađari sa sedam nakon pobjede u Andori (4-1). Jedan je zabio i nogometaš Osijeka Laszlo Kleinheisler.

Albanija je u toj skupini pobijedila San Marino 2-0, a jedan je gol zabio i bivši igrač Lokomotive Myrto Uzuni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka