To je to što me zanima!

Sin legendarnog Nijemca mogao bi zaigrati za Hrvatsku!

Za Hrvatsku igra ili je igralo više nogometaša porijeklom iz Hrvatske a rođenih u Njemačkoj poput Josipa Stanišića, Marina Pongračića te braće Nike i Roberta Kovača
Vidi originalni članak

Hrvatska i Panama su kontaktirale 18-godišnjeg nogometnog napadača Karla Kuranyija iz podmlatka njemačkog prvoligaša Stuttgarta kako bi nastupao za njihove reprezentacije, izvijestili su panamski mediji TVMax Deportes i Futbol Centroamerica. Kuranyiju, rođenom u Njemačkoj, majka Viktorija Pelčić je Hrvatica, a otac 42-godišnji bivši njemački reprezentativac Kevin Kuranyi koji je i državljanin Paname.

Ostavio je ogroman trag u Schalkeu zabio 71 gol u 162 utakmice, igrao je još za Hoffenheim, Dinamo Moskvu, Stuttgart, a upravo u dresu 'švaba', tamo gdje je Kevin tesao nogometne vještine, svoju karijeru započeo je njegov sin Karlo (18). 

Karlo, visok 193 centimetra, ima državljanstvo Njemačke, Hrvatske i Paname. Reprezentacija te srednjoameričke zemlje do 20 godina razmišlja se pojačati mladim Kuranyiem za turnir na kojem će nastupiti u srpnju.

SUBOTNJI DERBI HNS je objavio kazne za prošlo kolo, najtežu opet dobio Hajduk

- No izgledi za to se smanjuju. Sve upućuje na to da ga je kontaktirala Hrvatska - izvijestio je portal Futbol Centroamerica.

TVMax je također izvijestio kako je Hrvatski nogometni savez (HNS) kontaktirao Kuranyija koji je u ljeto 2022. prešao iz podmlatka Stuttgart Kickersa u podmladak Stuttgarta. HNS nije odgovorio na upit Hine, a Kuranyi nije bio dostupan za komentar.

OGLASILI SU SE HNS osudio nerede u Splitu: Nadamo se da će svi pojedinci odgovarati za svoje postupke

Za Hrvatsku igra ili je igralo više nogometaša porijeklom iz Hrvatske, a rođenih u Njemačkoj poput Josipa Stanišića, Marina Pongračića te braće Nike i Roberta Kovača.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • domba18 19.04.2024.

    Ovaj može igrati za pola svijeta ako čemo brojati krvna zrnca .

  • BROKRO 19.04.2024.

    decko je Hrvat po mami i treba da igra ako ima kvalitetu!!

  • Mr. Spock 19.04.2024.

    Religija, boja kože i spolna orijentacija se drže u svoja četiri zida a teren je jedino mjerilo kvalitete igrača. Ako će biti kvalitetom dovoljno dobar za reprezentaciju, dobrodošao!

Komentiraj...
Vidi sve komentare