Obavijesti

Sport

Komentari 18

HNS je objavio kazne za prošlo kolo, najtežu opet dobio Hajduk

HNS je objavio kazne za prošlo kolo, najtežu opet dobio Hajduk

Dinamo je za derbi na Veliku subotu dobio 5000 eura kazne, Hajduk čak 18.000 eura zbog pirotehnike i uvredljivih pjesama Torcide. Kažnjeni su i Osijek, Rijeka, Rudeš i Slaven Belupo

VIDEO

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 28. kola, objavio je Hrvatski nogometni savez. U međuvremenu još nema kazni za utakmice 27. kola odigranog prije reprezentativne stanke, među ostalima i one Hajduka i Lokomotive, jer disciplinski postupak za tu utakmicu još nije završio. Izvješće prenosimo u cijelosti:

GNK Dinamo se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 28. kola Hajduk - Dinamo gostujuća navijačka skupina (BBB), smještena na gostujućem sektoru, u 73. minuti zapalila pet baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 700 eura.

Split: Navijači na tribinama prate susret Hajduka i Dinama

Kažnjen je i zato što su gostujući navijači (BBB), smješteni na gostujućem sektoru, prije početka utakmice skandirali “Ubij, ubij tovara”, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 5.000 eura.

HNK Hajduk se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 28. kola Hajduk - Dinamo domaća navijačka skupina Torcida zapalila u 3. minuti tri baklje, u 27. i 30. minuti po jednu baklju, u 52. minuti aktivirano je i bačeno četrnaest topovskih udara na tartan stazu, u 53. minuti zapaljeno je najmanje 50 baklji te je zbog dima došlo do prekida utakmice u trajanju od 60 sekundi, u 59., 68., 74., 79. i 85. minuti zapaljena je po jedna baklja, te je od strane gostujućih navijača u 73. minuti zapaljeno pet baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 10.500 eura.

Split: Navija?i na tribinama prate susret Hajduka i Dinama

Kažnjava se i zato što su domaći navijači (Torcida) u 14. minuti skandirali “Ubij, ubij Purgera“, u 17. minuti navijači Torcida na sjevernoj i publika na istočnoj tribini skandirali “Visoke peći potpaljujem ja, dva reda koksa četiri purgera, purger se dere - aaa, bit će pečenja, radujem se jaaa“, te u 18. minuti skandirali “Mrzim Dinamo, srpsko ime to“, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 8.000 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 18.000 eura.

NK Osijek se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 28. kola Slaven Belupo - Osijek gostujuća navijačka skupina Kohorta od 66. do 68. minute zapalila trinaest baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 1.400 eura.

HNK Rijeka se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 28. kola Rudeš - Rijeka gostujuća navijačka skupina Armada u 15. minuti zapalila jednu dimnu kutiju, te u 61. minuti bacila jedan topovski udar i zapalila pet baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 800 eura.

Zagreb: Navijači prate susret Rudeša i Rijeke

NK Rudeš se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 28. kola Rudeš - Rijeka gostujuća navijačka skupina Armada u 15. minuti zapalila jednu dimnu kutiju, te u 61. minuti bacila jedan topovski udar i zapalila pet baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 670 eura.

NK Slaven Belupo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 28. kola Slaven Belupo - Osijek gostujuća navijačka skupina Kohorta od 66. do 68. minute zapalila trinaest baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 800 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu