To je to što me zanima!

Sinkovićima zlato i europski rekord! Pred cilj sam povikao bratu: Martine, gas do daske!

Glasgow, Luzern, München, Varese, Bled... Mijenjaju se domaćini, ali ne i pobjednici. Braća Sinković opet su pokorila Europu, a nakon 51. medalje s velikih natjecanja Martin je samo rekao: Ha, samo sam slušao brata!
Vidi originalni članak

Već odavno im se naklonio svijet, dostigli su Olimp, a na Bledu pokazali da još nemaju ravna. Glasgow, Luzern, München, Varese, Bled... Mijenjaju se domaćini, a prvaci ostaju isti. Valent (34) i Martin Sinković (33). Teško je pronaći i riječ kojom bi se opisala dominacija braće Sinković, a još teže osjećaj poštovanja koji ostali veslači imaju kad su Valent i Martin u blizini.

Uostalom, nakon pobjede na Jarunu medalje im je osobno uručio predsjednik svjetske veslačke federacije Jean-Christophe Rolland, dok je na Bledu ta čast pripala Istoku Čopu, bivšem najboljem slovenskom veslaču i olimpijskom pobjedniku. Čop je prvi zaveslaj u vrhunskoj karijeri s 13 godina i napravio na Bledu. Utrka? Ha, kraj znate. Početak? E, tu je bilo napetosti.

- Još je slađa pobjeda kada je utrka ovako napeta ili bliza, kako mi kažemo. Talijani su poveli, prestigli su nas, ali smo vidjeli da zadnjih 400 metara nigdje ne odlaze, da smo tu.. Znali smo da imamo odličan sprint, ako će zatrebati i tada sam rekao Martinu: "Idemo sad na sve. Gas". I kad smo ih prolazili, vidjeli smo da je to to - rekao je Valent Sinković.

- Ja sam kao dobri i mlađi brat morao poslušati - dodao je kroz smijeh Martin.

Takvi su Sinkovići. Uvijek nasmijani. I na Bledu su oduševili veslački svijet. Ne samo pristojnošću i dostupnošću već i brzinom jer su na Bledu postavili europski rekord, koji sad iznosi šest minuta i sedam sekundi. I, da, to im je sedmi europski naslov, treći u nizu. Dominacija kakve nema.

- Bled je tu blizu, prije starta smo čuli i naše navijače. Hvala svima koji su došli, hvala svima koji su nas gledali na televiziji i hvala svima koji nas podržavaju i navijaju za nas - rekao je Martin Sinković.

- Ajde da i on nešto pametno kaže - odmah je kroz smijeh dobacio Valent.

EP U VESLANJU Sinkovići suvereno do finala na EP-u, Damir Martin nije uspio

Braća za ponos. Sportaši bez ijedne mrlje. I ponos Hrvatske. I dok su pedantni organizatori zapisivali novi europski rekord i već pripremali materijale o Bledu kao mjestu gdje su Sinkovići ušli u povijest netko je pitao za svjetski rekord.

- Svjetski rekord Sinkovići drže još iz Amsterdama 2014. godine - odmah je stiigao odgovor.

Rekorderi koji veslaju kao da su tek na početku karijere.A Valentu su 34, Martinu 33 godine. Ovo im je bila 51. medalja s velikih natjecanja, što nema nitko. A tek su se zahuktali za sljedeću godinu kada ih čekaju Olimpijske igre u Parizu. Braća Sinković, naš ponos

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Kud koji mili moji 28.05.2023.

    Bravo dečki. Uživali smo na Bledu, navijali i proslavili vašu 🥇.

  • Dušenko Tikvica 28.05.2023.

    Bravo. Slava Hrvatskoj, dolje zločinac Tito.

  • Lechner 28.05.2023.

    Sinkovići i Kostelici vise olimpijskih medalja nego cili Split zajedno. Zagreb najsportskiji grad na svijetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare