Obavijesti

Sport

Komentari 6

Sinkovićima zlato i europski rekord! Pred cilj sam povikao bratu: Martine, gas do daske!

Sinkovićima zlato i europski rekord! Pred cilj sam povikao  bratu: Martine, gas do daske!
4

Glasgow, Luzern, München, Varese, Bled... Mijenjaju se domaćini, ali ne i pobjednici. Braća Sinković opet su pokorila Europu, a nakon 51. medalje s velikih natjecanja Martin je samo rekao: Ha, samo sam slušao brata!

VIDEO

Već odavno im se naklonio svijet, dostigli su Olimp, a na Bledu pokazali da još nemaju ravna. Glasgow, Luzern, München, Varese, Bled... Mijenjaju se domaćini, a prvaci ostaju isti. Valent (34) i Martin Sinković (33). Teško je pronaći i riječ kojom bi se opisala dominacija braće Sinković, a još teže osjećaj poštovanja koji ostali veslači imaju kad su Valent i Martin u blizini.

Uostalom, nakon pobjede na Jarunu medalje im je osobno uručio predsjednik svjetske veslačke federacije Jean-Christophe Rolland, dok je na Bledu ta čast pripala Istoku Čopu, bivšem najboljem slovenskom veslaču i olimpijskom pobjedniku. Čop je prvi zaveslaj u vrhunskoj karijeri s 13 godina i napravio na Bledu. Utrka? Ha, kraj znate. Početak? E, tu je bilo napetosti.

Zagreb: Braća Sinković  osvojili su  zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Svjetskom veslačkom kupu

- Još je slađa pobjeda kada je utrka ovako napeta ili bliza, kako mi kažemo. Talijani su poveli, prestigli su nas, ali smo vidjeli da zadnjih 400 metara nigdje ne odlaze, da smo tu.. Znali smo da imamo odličan sprint, ako će zatrebati i tada sam rekao Martinu: "Idemo sad na sve. Gas". I kad smo ih prolazili, vidjeli smo da je to to - rekao je Valent Sinković.

- Ja sam kao dobri i mlađi brat morao poslušati - dodao je kroz smijeh Martin.

Takvi su Sinkovići. Uvijek nasmijani. I na Bledu su oduševili veslački svijet. Ne samo pristojnošću i dostupnošću već i brzinom jer su na Bledu postavili europski rekord, koji sad iznosi šest minuta i sedam sekundi. I, da, to im je sedmi europski naslov, treći u nizu. Dominacija kakve nema.

Zagreb: Svjetski veslački kup, kvalifikacijska utrka, sestre   Jurković

- Bled je tu blizu, prije starta smo čuli i naše navijače. Hvala svima koji su došli, hvala svima koji su nas gledali na televiziji i hvala svima koji nas podržavaju i navijaju za nas - rekao je Martin Sinković.

- Ajde da i on nešto pametno kaže - odmah je kroz smijeh dobacio Valent.

Sinkovići suvereno do finala na EP-u, Damir Martin nije uspio
Sinkovići suvereno do finala na EP-u, Damir Martin nije uspio

Braća za ponos. Sportaši bez ijedne mrlje. I ponos Hrvatske. I dok su pedantni organizatori zapisivali novi europski rekord i već pripremali materijale o Bledu kao mjestu gdje su Sinkovići ušli u povijest netko je pitao za svjetski rekord.

- Svjetski rekord Sinkovići drže još iz Amsterdama 2014. godine - odmah je stiigao odgovor.

Rekorderi koji veslaju kao da su tek na početku karijere.A Valentu su 34, Martinu 33 godine. Ovo im je bila 51. medalja s velikih natjecanja, što nema nitko. A tek su se zahuktali za sljedeću godinu kada ih čekaju Olimpijske igre u Parizu. Braća Sinković, naš ponos

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića