To je to što me zanima!

Slovenci i Srbi jako blizu Eura. Kad god su jedni i drugi išli na veliko natjecanje, Hrvatska nije

Prije 14 godina u Deželi su ismijavali "vatrene" u reklami za kreditnu karticu napomenom da je neprocjenjivo gledati Hrvate kako Svjetsko prvenstvo gledaju na kauču
Vidi originalni članak

Naši susjedi, Slovenci i Srbi, u utorak su napravili ogroman korak prema Euru 2024. u Njemačkoj. 

"Zmajčeki" su odnijeli jako važna tri boda iz Sjeverne Irske (1-0), dok su "orlovi" opravdali ulogu favorita protiv Crne Gore i slavili na Marakani 3-1.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

REPRIZA FINALA EURA Engleska na Wembleyju srušila Talijane i osigurala vizu za Euro

Niti Slovenija niti Srbija trenutačno nisu osigurali nastup na europskoj smotri, ali jako su blizu. Pred reprezentacijom Dragana Piksija Stojkovića još je samo jedna utakmica, protiv Bugarske u Leskovcu (19. studenog), a treba joj samo bod kako bi matematički osigurala plasman. Također, Srbija može na Euro i uz poraz protiv Bugara, ali u tom slučaju Crnogorci ne smiju slaviti u dvije preostale utakmice, protiv Litve i Mađarske.

Slovenci nakon osam utakmica drže vrh skupine H s 19 bodova, koliko ima i Danska. Kazahstan je treći s 15 bodova. Upravo će konkurenti za plasman čekati "zmajčeke" u posljednje dvije kvalifikacijske utakmice. Slovenija će osigurati Euro ako izvuče najmanje remi u okršaju s Kazahstanom u zadnjem kolu, dok bi pobjedom nad Danskom to učinila i kolo prije kraja kvalifikacija. Također, Slovenci se mogu i nadati eventualnom "kiksu" Kazahstanaca protiv San Marina, no mizerne su šanse za takav rasplet događaja.

E, sad kreće zanimljiv dio. Naime, Slovenija i Srbija samo su dvaput zaigrali na istom velikom natjecanju. Bilo je to na Euru 2000. u Belgiji i Nizozemskoj, te Svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoafričkoj Republici, a upravo su to jedina dva velika natjecanja koje je Hrvatska propustila od svoje samostalnosti!

Ismijavali Hrvate u reklami

Štoviše, za vrijeme Mundijala 2010. u Sloveniji se emitirala reklama za poznatu marku kartice u kojoj je stajalo koliko treba izdvojiti za najam aviona, limuzinu, večeru i koktel. A onda su na red došli hrvatski navijači.

"Hrvati gledaju Svjetsko prvenstvo s kauča... Neprocjenjivo", stoji na kraju.

VELIKAN NA PUTU Europski prvak prijeti Hrvatskoj u play-offu! To bi bilo pakleno... IZBORNIKOV REZ Dalićevi džokeri za odlazak na Euro su i iz HNL-a! A evo koje bi igrače mogao maknuti s popisa

Premda nam povijesne činjenice možda ne idu na ruku, "vatreni" i dalje imaju ogromnih 86 posto za plasman na Euro u Njemačkoj, koje bi moglo biti prvo veliko natjecanje na kojem će participirati i Hrvatska i Slovenija i Srbija!

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Palmanova 18.10.2023.

    da,tocno jedan put ,haha

  • Inati-se-Slavonijo 18.10.2023.

    Kad god su išli i jedni i drugi... A to se dogodilo samo dva puta.

  • RedDoor 18.10.2023.

    Prije mjesec dana kad smo imali Perišića razmišljali smo o statusu nositelja, sad gledamo hoćemo li se kvalificirati. Što ti je jedan igrač!

Komentiraj...
Vidi sve komentare