Obavijesti

Sport

Komentari 8

Engleska na Wembleyju srušila Talijane i osigurala vizu za Euro

Engleska na Wembleyju srušila Talijane i osigurala vizu za Euro
3

U skupini H još jedan korak bliže Njemačkoj došle su Danska i Slovenija koje dva kola prije kraja drže vrh ljestvice sa po 19 bodova. Talijani sada prijete Hrvatskoj u doigravanju za EP

VIDEO

Engleska nogometna reprezentacija deveta je koja je osigurala sudjelovanje na Euru 2024. u Njemačkoj svladavši u utorak na Wembleyju Italiju s 3-1 u reprizi finala posljednjeg Europskog prvenstva odigranog 2021.

U dvoboju 8. kola u kvalifikacijskoj skupini C Talijani su u 15. minuti poveli pogotkom Gianluce Scamacce. No, uslijedio je preokret momčadi pod vodstvom Garetha Southgatea. Harry Kane je u 32. minuti realizirao kazneni udarac za izjednačenje na 1-1. Englezi su poveli u 57. minuti golom Marcusa Rashforda, a konačnih 3-1 svojim je drugim pogotkom na utakmici postavio engleski kapetan Harry Kane u 77. minuti.

Euro 2024 Qualifier - Group C - England v Italy

U drugoj utakmici u ovoj skupini Ukrajina je istim rezultatom slavila na gostovanju na Malti. Maltežani su poveli pogotkom Mbonga (12), a Ukrajinci su preokrenuli rezultat već do poluvremena autogolom Camenzulija (38) i pogotkom Dovbika (43) iz kaznenog udarca. Konačnih 3-1 postavio je Mudrik (85).

Sa 16 bodova iz šest utakmica Engleska je osigurala plasman na završni turnir koji će sljedeće godine biti igran u Njemačkoj. Ukrajina je s 13 bodova iz sedam nastupa izbila na drugo mjesto, a Italija je treća sa 10 bodova i utakmicom manje od Ukrajine. Ukrajinci će 20. studenog formalno biti domaćini Italija, ali će utakmica biti odigrana na neutralnom terenu, kao i prethodne tri u ovim kvalifikacijama. Pobijedi li Ukrajina, izravno će se kvalificirati. Ukrajincima bod ne jamči drugo mjesto, jer bi Talijani u slučaju istog broja bodova bili bolji zbog pobjede ostvarene u rujnu u Milanu.

U skupini H još jedan korak bliže Njemačkoj došle su Danska i Slovenija koje dva kola prije kraja drže vrh ljestvice sa po 19 bodova, četiri više od trećeplasiranog Kazahstana koji je pobjedom u Helsinkiju (2-1) ostao u igri. Slovenci su s minimalnih 1-0 slavili na gostovanju u Belfastu kod Sjeverne Irske. Gol za nova tri boda momčadi Matjaža Keka postigao je nekadašnji igrač Rijeke Adam Gnezda Čerin već u 5. minuti. Domaćini su od 58. minute ostali s igračem manje, kad je zbog drugog žutog kartona igru morao napustiti veznjak Shea Charles.

Danci su se namučili za tri boda u San Marinu, protiv reprezentacije koja je u prvih sedam kola imala gol-razliku 0-24. Rasmus Hojlund je u 42. minuti pogodio za vodstvo Danaca. Alessandro Golinucci je u 61. minuti postigao prvi gol za San Marino u ovim kvalifikacijama i izjednačio rezultat, ali je Yussuf Poulsen u 70. minuti pogodio za pobjedu Danske. San Marino je tako ostao na jednoj pobjedi u povijesti, osam remija i 192 poraza. Gol protiv Danske bio im je 28 u povijesti.

Slovenija će do kraja kvalifikacija gostovati u Kopenhagenu te u zadnjem kolu ugostiti Kazahstan u utakmici koja bi mogla biti odlučujuća za plasman na Euro. Danci će još gostovati u Sjevernoj Irskoj, a Kazahstanci će biti domaćini San Marinu. Prema sadašnjoj situaciji, u trokutu reprezentacija koja se bore za prva dva mjesta, ona koja ostane na trećem mjestu, trebala bi imati zajamčen nastup u doigravanju kroz plasman u Ligi nacija.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao