Obavijesti

Sport

Komentari 8

Europski prvak prijeti Hrvatskoj u play-offu! To bi bilo pakleno...

Europski prvak prijeti Hrvatskoj u play-offu! To bi bilo pakleno...

Po sadašnjem stanju na ljestvicama za mjesto na Euru u finalu kvalifikacija borili bi se Hrvatska i Italija. Reprezentacija koja je propustila zadnja dva SP-a i koja želi braniti naslov s Otoka

VIDEO

Da danas završe kvalifikacije za Europsko prvenstvo, u finalu play-offa 26. ožujka iduće godine "vatreni" bi se sastali s Italijom! Druga i treća reprezentacija u zadnjem izdanju Lige nacija zasad nisu na mjestu koje im jamči izravan plasman u Njemačku, a njihov sudar bio bi spektakl koji bi s iščekivanjem pratio cijeli svijet.

POGLEDAJTE VIDEO: Poraz Hrvatske u Walesu

Pokretanje videa...

Wales - Hrvatska 2-1 00:53

Sportski je nadati se da do njega neće doći. Ne zato što Hrvatska ne bi mogla pobijediti Italiju (nema poraza u svih osam dosadašnjih utakmica, tri pobjede i pet remija), nego zato što "vatreni" žele sve riješiti prije pakla baraža i za to imaju realne šanse. A imaju ih i "azzurri", aktualni europski prvaci koji su propustili zadnja dva svjetska prvenstva.

Poznanj: Euro 2012., skupina C, Hrvatska - Italija

Hrvatska zna da za siguran plasman na Euro u zadnje dvije utakmice protiv Latvije i Armenije treba osvojiti više bodova od Walesa koji igra s Armenijom i Turskom. Italiji je situacija nešto jednostavnija, i dalje ovisi sama o sebi unatoč porazu na Wembleyu od Engleske u utorak (3-1).

Izabranici Luciana Spallettija imaju tri boda manje i utakmicu manje od Ukrajine pa su im četiri boda iz zadnje dvije utakmice dovoljna da se dokopaju drugog mjesta. Zadnje kolo 20. studenog donosi izravan sudar za mjesto na Euru koji će se odigrati baš u Njemačkoj, Ukrajina će Italiji biti domaćin u BayAreni u Leverkusenu i pobjedom će potencijalno gurnuti europskog velikana u play-off.

Makedonci im opet mogu zapapriti

Talijanima će u tom dvoboju odgovarati i remi ako tri dana ranije na rimskom Olimpicu pobijede Sjevernu Makedoniju koja je izgubila svaku šansu da vidi Europsko prvenstvo. I koja je prije godinu i pol u polufinalu play-offa za Svjetsko prvenstvo u Palermu priredila prvoklasnu senzaciju izbacivši "azzurre" golom današnjeg napadača Hajduka Aleksandra Trajkovskog.

Kad bi Italija igrala u play-offu, u polufinalu bi, prema sadašnjem stanju na ljestvicama, dočekala Poljsku kojoj nakon remija s Moldavijom jako visi izravan plasman, mora pobijediti Češku kod kuće u idućem kolu i navijati za remi Češke i Moldavije u zadnjem kolu, u utakmici u kojoj bi pobjeda jednima i drugima mogla donijeti direktno mjesto na Euru.

Ako Italija i Poljska prođu izravno na Euro, Češka bi išla u play-off kao potencijalni protivnik Hrvatske u finalu, a u polufinalu bi Estonija, kao najbolja momčad Lige D, upala u play-off najjače divizije na okršaj s Hrvatskom i popunila prazno mjesto u ždrijebu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao