To je to što me zanima!

Sluga: Više nisam igrač Rijeke, to mi je najteža odluka karijere

Oborili smo klupski rekord i doveli vratara koji je praktički drugi izbor među vratnicama u reprezentaciji koja je prije godinu dana igrala finale Svjetskog prvenstva, rekao je trener Graeme Jones
Vidi originalni članak

Službeno je potvrđeno s Kvarnera, službeno je potvrđeno s Otoka. Simon Sluga više nije golman HNK Rijeka nego staje među vratnice Luton Town FC-a.

- Oborili smo klupski rekord u dolaznim transferima! Na tri godine za Luton Town FC potpisao je hrvatski reprezentativac Simon Sluga i to za zajamčenu odštetu od najmanje milijun i pol eura - objavili su Englezi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Oduševljen sam što smo srušili klupski rekord u plaćanju transfera jer nismo doveli bilo koga nego vratara koji je praktički drugi izbor među vratnicama u reprezentaciji koja je prije godinu dana igrala finale Svjetskog prvenstva! - zadovoljno se smješkao Lutonov trener Graeme Jones.

- Tražili smo na brojnim tržištima, Simona smo gledali nekoliko puta i on je definitivno najbolji izbor. Ima nevjerojatne atletske sposobnosti, sjajno igra nogom, hrabar je, vrhunski motiviran i 100% fokusiran na svakoj utakmici. Ima 26 godina i može napredovati. Dat ćemo mu jedno mikro-razdoblje privikavanja, cca. dva i pol tjedna, a onda će već biti spreman ući u konkurenciju za našeg prvog golmana već od 1. kola Championshipa i prve utakmice ove sezone sa Middlesbroughom - rekao je Jones.

Rijekina će zarada, realno predviđajući, sa bonusima i 20% od narednog transfera otići dobrano preko 2 milijuna eura, a Sluga je već sada, sa ovih milijun i pol uvjerljivo skuplji nego što su to, primjerice, bili Danijel Subašić i Stipe Pletikosa kada su odlazili u inozemstvo iz Hajduka.

Sluga je u finalu Kupa protiv Dinama obranio ključni penal, a onda na dočeku u Rijeci navijačima na prvu poručio:

- Ljudi, oprostite, ali mi smo se već u busu 'ubili' k'o majke!

Nakon potpisa za Luton Town FC je rekao:

- Najteži trenutak u mojoj karijeri bila je odluka da napustim Rijeku. Znao sam da će mi teško pasti, ali nisam mogao zamisliti da ću toliko zavoljeti jedan grad, klub i ljude. Bilo je puno lijepih trenutaka u tom razdoblju i teško mi je izdvojiti samo jedan, ali ako moram, onda je to dolazak u Rijeku sa 16 godina jer to mi je zauvijek  promijenilo život - izjavio je Simon Sluga za Rijekinu web stranicu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • kele2 20.07.2019.

    Bolja je rijeka od lutona

  • domagoj264 19.07.2019.

    Mislim da nije baš oduševljen s ovim transferom.

  • Simulacija_stimulacija 19.07.2019.

    Sretno Simone, treniraj, napreduj i možda postaneš i prvi vratar reprezentacije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare